İYİ-SEN'den 3. havalimanı tutuklamalarına itiraz: Sendikal mücadele vermek suç değildir!

İşçilere ve sendikalara dönük operasyon dalgasının ve Dev-Yapı İş Genel Başkanı'nın tutuklanmasının ardından İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bir açıklama yayınlayarak "Sendikal mücadele vermek suç değildir!" dedi.

İYİ-SEN'den 3. havalimanı tutuklamalarına itiraz: Sendikal mücadele vermek suç değildir!

Üçüncü Havalimanı inşaatında işçilerin protestolarının ardından gözaltı ve tutuklama operasyonu devam ediyor.

Son olarak DİSK’e bağlı Dev-Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, DİSK Genel Merkezi önünde gözaltına alınmıştı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen Özgür Karabulut hakkında bugün tutuklama kararı verildi.

İşçilere ve sendikalara dönük operasyon dalgasının ve Dev-Yapı İş Genel Başkanı’nın tutuklanmasının ardından İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bir açıklama yayınlayarak “Sendikal mücadele vermek suç değildir!” dedi.

Yapılan açıklamada bugünkü tutuklama ile beraber tutuklu sayısının 34’e ulaştığına dikkat çekilirken, sendikal mücadele vermek değil; işçilerin taleplerini görmezden gelmek suçtur denildi.

İYİ-SEN Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Sendikal mücadele vermek suç değildir!

Üçüncü havalimanında güvenli, güvenceli çalışma mücadelesi veren işçilerin hareketini baskı ile yok etmeye çalışan sermaye düzeni, şimdi de baskısını sendikal mücadele verenlere yöneltmiş durumda. Daha önce 33 işçinin tutuklandığı eylemlerin ardından, 34. kişi için de tutuklama kararı alındı. DİSK’e bağlı Dev-Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut üçüncü havalimanı işçilerini desteklediği için tutuklandı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak sendikal mücadele verenlerin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Sendikal mücadele vermek asla suç olarak adlandırılamaz. Esas suçlu varsa, işçilerin taleplerini görmezden gelenlerdir.

Dev-Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut’un derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Üçüncü havalimanı işçilerinin talepleri tüm şantiyelerdeki işçilerin talepleridir. Sendikal mücadele vermeyi suç olarak gösterenler, işçilerin bu haklı taleplerinin karşısında duranlardır.

Sendikamız bu anlayışa karşı mücadele etmeye devam edeceğini duyurur, tutuklanan işçilerin ve sendikacıların serbest bırakılıncaya kadar dayanışma göstereceğini bildiririz.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası

Genel Merkez”