İYİ-SEN Sakarya şubesi açıldı

Hakları için örgütlenen inşaat işçileri mücadelelerini Sakarya'da da bir adım ileri taşıyarak sendika binalarını açtı.

İYİ-SEN Sakarya şubesi açıldı

Son zamanlarda hak mücadeleleri ile gündeme gelen inşaat işçileri, sendikalarını yaygınlaştırmaya devam ediyor.  Geçen yıl İstanbul Şişli’de açılışını yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ilk şubesini Sakarya’da açarak inşaat işçilerinin örgütlü mücadelesini bu kentte de büyütecek.

Sakarya’daki açılışa inşaat işçilerinin yanı sıra siyasi parti ve sendika temsilcileri de katıldı. Katılımcıların Sakarya’da böyle bir sendikanın açılmış olmasının umut vadettiği yönünde olumlu tepkileri dikkat çekti.

“İNŞAAT İŞÇİLERİNİN İKİNCİ EVİ”

Açılış konuşmasını yapan Sakarya İYİ-SEN temsilcisi Murat Taksim “Ekonomik krizin çok yoğun olduğu bir dönemdeyiz. Biliyoruz ki bu krizden en çok etkilenen kesim yine işçiler olacaktır. Şantiyelerde yaşanan bütün haksızlıklara karşı sendikamız aracılığıyla mücadele edeceğiz. Artık burası inşaat işçilerinin ikinci evidir.” ifadelerini kullandı.

“PATRONLAR KENDİ ARALARINDA NASIL KARAR ALIYORSA…”

İYİ-SEN Başkanı Ali Öztutan da “Bugüne kadar yoğun sömürüye maruz kalan işçiler hakları için tekil olarak mücadele ediyordu, artık sendikalıyız. Açılan şubeler yalnızca dört duvar değil, açtığımız her şube, şantiyede yaptığımız her toplantı patronlarına karşı örülmüş bir istinat duvarıdır. Nasıl ki patronlar müteahhitler kendi aralarında örgütlenip karar alıyorsa, asıl üretimi yapan inşaat işçilerinin örgütlü bir güç olarak kendi çalışma koşullarına, maaşlarına, geleceklerine dair karar alma hakkını elde etmesi gerekiyor. İşte İYİ-SEN bunun için var.” dedi.

“BİR ARADA DURAN İŞÇİLER KAZANACAKTIR”

Sendikanın açılışında konuşan İYİ-SEN avukatı Erkan Kılıç ise şunları söyledi:
“İnşaat işçileri bugüne kadar örgütsüz mücadele ediyordu ancak 2012’den bu yana örgütlü olarak direnilen bütün şantiyelerde kazanım elde ettik. İki milyon inşaat işçisi arasından henüz çok azı örgütlüyken, inşaat işçilerinin hak mücadeleleri bugün ülke gündemine oturuyor. Bir arada duran birbirinden haberdar olan işçilerin gücü ve kazanımı çok daha fazla olacaktır.”

KURULTAY’A ÇAĞRI

Açılışta son konuşmayı İYİ-SEN’in de bağlı bulunduğu Sınıf Tavrı adına Kemal Parlak  yaptı. Parlak, işçilerin hak mücadelesinin sömürü düzeni ile mücadeleden bağımsız olamayacağını ve tüm iş kollarında
düzen karşıtı bir örgütlenmenin, eş güdümlü olarak devam etmesi gerektiğini belirterek 28 Ekim Pazar Günü BMİS Gelen Merkezi Kadıköy/İstanbul’da gerçekleşecek olan Sınıf Tavrı Kurultayına çağrıda bulundu.