'İyi Parti'den patronlara uyarı: Hisseleriniz tehlikede

AKP'li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan'ın İş Bankası ile ilgili sözleri sonrası 'İyi Parti'den patronlara "hisseleriniz tehlikede" uyarısı geldi.

'İyi Parti'den patronlara uyarı: Hisseleriniz tehlikede

AKP’li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilebileceği sinyali veren sözlerini yorumlayan ‘İyi Parti’ Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Tüm özel sektör temsilcilerini uyarıyorum; şirketleriniz ve holdinglerinizdeki hisseleriniz tehlikededir” dedi.

Yerel seçimlere hazırlık çerçevesinde partisinin genel merkezinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Paçacı,  ekonomideki son gelişmelere ilişkin eleştirilerde bulunurken, “Önümüzdeki günlerde reel sektörde iflas ve konkordataların artması sürpriz olmayacaktır” dedi.

Paçacı’nın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

“ÖDEMELER DENGESİ KRİZİNE GİRİLDİ”

AK Parti iktidarları ekonomi alanında da büyük yanlışlıklara imza atmıştır. Yurt dışından alınan borçlar verimli alanlarda kullanılmamıştır. Devlet kademelerinde savurganlık, lüks harcamalar ve israf büyük boyutlara ulaşmıştır. Dış borçlar üretimde kullanılmak yerine, yandaş müteahhitlerin rant kapısı haline getirilmiştir. Ve sonunda ekonomik gerçekler ortaya çıkmıştır.

“HİSSELERİNİZ TEHLİKEDE”

Yine bugün basından öğrendiğimiz kadarıyla Sn. Cumhurbaşkanı halka açık olan ve özel hukuk hükümlerine tabi bulunan İş Bankasını CHP’ye ait yüzde 28 lik hissesinin hazineye devrini istemektedir. Buradan tüm özel sektör temsilcilerini uyarıyorum Şirketleriniz ve holdinglerinizdeki hisseleriniz tehlikededir.

Basın tek sesli hale getirilmiştir. Vatandaşların özgür ve tarafsız haber alma hakkı elinden alınmıştır. İktidarı eleştirme cesareti gösteren gazeteciler işlerini kaybetmektedir. İfade özgürlüğü yok edilmiştir.

“Türkiye Ortadoğu bataklığına sokulmuştur”

AK Parti iktidarlarının dış politikada yaptıkları yanlışlıklar sonucu, Türkiye Ortadoğu bataklığına sokulmuştur. Bunun sonucunda her gün yeni yeni problemlerle karşılaşıyoruz. Dün Menbiç, Afrin bugün İdlib. Yarının ne olacağı meçhuldür. Suriyeden gelen yaklaşık 4 milyon mülteci hem ekonomik açıdan hem de güvenlik açısından risk teşkil etmektedir. Dış politikamız AK Parti döneminde barış üzerine değil, kavga üzerine inşa edilmiştir. Amerika ile kavgalıyız, Avrupa Birliği ülkeleri ile kavgalıyız, sınır komşularımızla kavgalıyız. Sn. Cumhurbaşkanının ‘Monşer’ diye hafife aldığı dışişlerinin deneyimli ve bilgili bürokratları yerine AK Partili eski milletvekilleri büyükelçi olarak atanmaktadır.

“KIBRIS MİLLİ ÇİZGİMİZ”

Bugün basın yayın organlarında Kıbrıs konusunda yeniden müzakerelere başlanacağı ve Türkiye’nin garantörlük hakkından vazgeçtiği ve bu konununun masaya yatırılacağı yer almaktadır. Kıbrıs meselesi Türkiye’nin vazgeçmeyeceği kırmızı çizgisidir. Bu konuda asla taviz verilemez. İYİ Parti olarak bu meseleyi yakından takip edeceğimiz bilinmelidir. Dış politikada yapılan bu yanlışlıklar Türkiye’yi dış dünyada yalnızlığa itmekte ve itibarını sarsmaktadır.