'İstanbul’u Süleyman Soylu'dan başkasıyla zor alırız'

Yerel seçim öncesi AKP çevrelerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öne çıktığı, "Ondan başkasıyla zor alırız" ifadeleriyle bir kez daha belli oldu.

'İstanbul’u Süleyman Soylu'dan başkasıyla zor alırız'

Yerel seçimler öncesi AKP’nin özellikle İstanbul ve Ankara’da göstereceği belediye başkan adayları merak konusu olurken, İstanbul’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adının “mecburen” öne çıktığı belirtiliyor. MHP ile ittifak yapması beklenen AKP’de Soylu için “İstanbul’u ondan başkasıyla zor alırız…” denildiği kaydediliyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yerel seçimler öncesi AKP’nin belediye başkan adayları ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki için “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki hizmetlerine dikkat çekilerek, ‘Eğer Ankara’yı alacaksak ancak Özhaseki ile alırız’ cümlesi tekrarlanıyor” ifadesini kullanan Sarıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için adı en çok geçen ismin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu söyledi.

Soylu için “Gaziosmanpaşa ilçe ve İstanbul il başkanlığında bulunmuş; her sokağını bilen kişi. İstanbul’u ondan başkasıyla zor alırız” dendiğini belirten Sarıkaya, şöyle devam etti: “İzmir için ise 4 isimle konuşulduğu belirtilip, hepsinin ‘İş dünyasından geliyor’ olduklarına vurgu yapılıyor. Antalya için en çok ‘Menderes Türel ile devam’ cümlesinde uzlaşılıyor.”