İstanbul'daki 4'lü zirveyi bir de böyle dinleyin: Erdoğan, Putin'i kolundan tutup...

AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Meclisi'nde söz alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İstanbul'da gerçekleşen Suriye konulu dörtlü zirveye dair konuştu.

İstanbul'daki 4'lü zirveyi bir de böyle dinleyin: Erdoğan, Putin'i kolundan tutup...

AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında söz alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İstanbul’da gerçekleşen Suriye konulu dörtlü zirveye dair konuştu.

Dağ, zirveyi “Cumhurbaşkanımız Soçi Zirvesi’nin bitimine yakın Rusya Devlet Başkanı Putin’in kolundan tutup, ‘Buradaki 3,5 milyon insan gözü, kulağı bu zirvede. Bu zirveden bir netice bekliyor. Öyle ya da böyle burada bu insanların hayatta kalabileceği bir netice almamız lazım.’ dedi ve oradan olumlu bir kararla döndü.” şeklinde anlattı.

Dağ, konuşmasında şunları kaydetti: “Son 3 ayda Suriye’de yaşayan 3,5 milyon insan bugün ülkelerini terk etmediyse, bu insanlar hayatta ise buna vesile olan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız Soçi Zirvesi’nin bitimine yakın Rusya Devlet Başkanı Putin’in kolundan tutup, ‘Buradaki 3,5 milyon insan gözü, kulağı bu zirvede. Bu zirveden bir netice bekliyor. Öyle ya da böyle burada bu insanların hayatta kalabileceği bir netice almamız lazım.’ dedi ve oradan olumlu bir kararla döndü.”

Dağ, “Öğrenci Andı”nın kaldırılması kararına ilişkin ise CHP’nin HDP ile ittifak yapacakları için sessiz kaldığını iddia etti ve “Geçtiğimiz salı günü grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konu hakkında ağzını bile açmadı. Neden? Çünkü HDP ile ittifak yapacaklar ya yerel seçimde. O ittifaka zarar gelmesin diye Kılıçdaroğlu bu konu hakkında konuşmadı. Biz ise 2013’te ne düşünüyorsak aynısı söyledik.” ifadelerini kullandı.