İstanbul'da "kadınlara özel, muhafazakar AVM" açılıyor!

"AVM cehennemi" haline gelen İstanbul'da bu kez gerici hassasiyetlere özel, "dünyanın ilk kadın ve muhafazakar AVM’si" açılıyor.

İstanbul'da

İstanbul Zeytinburnu’nda Zeruj Port isminde ve “dünyanın ilk kadın ve muhafazakar AVM’si” sloganıyla bir alışveriş merkezi daha açılıyor.

Zeytinburnu’nda daha önce Tekstilport adıyla açılmak istenen binayı satın alan Zehra Özkaymaz isimli ‘girişimci’, burada Zeruj Port adıyla bir AVM açmaya hazırlanıyor. Sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer alacağı bu AVM’de erkek giyimi ve ihtiyacına yönelik hiçbir şey bulunmayacağı belirtiliyor. İçerisinde “5 vakit ezan okuma” özelliği de olacağı belirtilen AVM ile ilgili Özkaymaz, “kadınların rahat bir şekilde alışveriş yapması için” böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ve “muhafazakar kesimin böyle bir AVM’ye ihtiyacı olduğunu” öne sürüyor.

Yeni Şafak‘a konuşan Özkaymaz,  AVM’de “sosyal sosyal sorumluluk projeleri” de gerçekleştireceklerini ve tüketim adı altında insanları birleştireceklerini söylüyor. “Muhafazakar kadınların da başarılı olduğunu göstermek istiyoruz. Bu tüketim için iletişimin maskesi de diyebiliriz” diyen Özkaymaz, Zeruj Port ile AVM kültürünü dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade ediyor.

Zeruj Port’un 10 Mayıs’ta açılacağı belirtiliyor.