İstanbul Üniversitesi tek ses: Üniversiteyi böldürmeyeceğiz

AKP'nin İstanbul Üniversitesi'ne bağlı fakülteleri bir başka üniversiteye bağlama girişimine karşı öğrenciler ve akademisyen Beyazıt Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

İstanbul Üniversitesi tek ses: Üniversiteyi böldürmeyeceğiz

Çarşamba günü meclise sunulacak olan başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitenin bölünüp yeni üniversitelerin kurulmasını öngören yasa tasarısının kamuoyuna duyurulması üzerine öğrenciler bu yasaya karşı çalışma başlattı.

Cumartesi günü Gülhane Parkı’nda bir hazırlık toplantısı yapan üniversite öğrencileri, bugün İstanbul Tabip Odası ile beraber okul önünde akademisyenlerin de katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamaya yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Üniversitesi’ni bölen İstanbul Tıp, diş hekimliği, veterinerlik, Orman, işletme, iletişim, sağlık bilimleri hemşirelik ve eğitim fakültelerini köklerinden koparan kanun tasarısı TBMM gündeminde. Akademik ortamlarda tartışılmadan tamamen tepeden inme bu tasarının derhal ve koşulsuz geri çekilmesi için hep birlikte harekete geçiyoruz.”

Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında “Cerrahpaşa bizimdir bizim kalacak” “Fakültene dokunma dokundurtma” “İletişim bizimdir bizim kalacak”, “Beyazıt bizimdir bizim kalacak” sloganları atıldı.

TÜKEL: ÜNİVERSİTEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ

Üniversitenin ana kapısı önünde basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı  ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Raşit Tükel, “Üniversitenin çok değerli fakültelerini istedikleri şekilde yönetme imkanına sahip olacaklar. Fakat burada bir araya geldiğimiz bu topluluk, üniversitenin bütün bileşenleri, öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları bu bölünmeye karşı çıkıyor. Bu topluluk karşı çıktığı sürece üniversite ile ilgili her hangi bir adım atmaları mümkün değildir. Bunu başaramayacaklar, üniversiteyi böldürmeyeceğiz.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/24/cerrahpasada-bolunmeye-karsi-buyuk-protesto/