İsrail'in ardından 3 Arap ülkesi Suriye saldırısına destek verdiğini açıkladı

İsrail'in ardından Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn de Suriye'ye yönelik saldırıya destek verdiklerini açıkladı.

İsrail'in ardından 3 Arap ülkesi Suriye saldırısına destek verdiğini açıkladı

Gün içinde İsrail ve Türkiye’nin destek açıklamalarının ardından Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn’den de Suriye saldırısına destek açıklaması geldi.

Suudi Arabistan, Suriye’ye yönelik ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen saldırıya tam destek verdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’deki askeri hedeflere yönelik gerçekleştirdiği operasyona tam destek veriyoruz” denildi.

KATAR VE BAHREYN’DEN DE DESTEK

Katar ve Bahreyn de, Suriye’ye yönelik saldırıya destek verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa’nın “Esad rejiminin masum sivillere karşı saldırı düzenlediği belirli askeri hedeflere” yönelik operasyonunu destekledikleri kaydedildi.

Katarı’ın siyasi çözümü hedefleyen, halkın meşru taleplerini karşılayacak ve ülkenin üniter yapısını muhafaza edecek tüm uluslararası girişimleri desteklediği aktarılan açıklamada, saldırılardan Esad’ın sorumlu olduğu ifade edildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD, Fransa ve İngiltere’nin saldırıya tam destek verildiği kaydedilerek, “Bu askeri operasyon tüm Suriye topraklarında sivilleri korumak, yasaklanmış silahların kullanılmasını ve insani durumun kötüye gitmesini engellemek için zorunluydu” ifadesi kullanıldı.