"İspanyol basını, taraftarlar arasındaki gerginliği körükledi"

"Rus taraftarları ‘Neo-Nazi’ olarak tanımlayan İspanyol basını, taraftarlar arasındaki gerginliği körükledi"

İspanya’nın Bask bölgesi kenti Bilbao kentinde Athletic Bilbao-Spartak Moskova’nın UEFA Avrupa Ligi son 32 turu çerçevesinde oynanan maça taraftarlar arasındaki taşlı, sopalı, bıçaklı kavgaları damga vurdu. Olaylarda 51 yaşındaki polis memuru Inocencio Alonso Garcia, kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sputnik’e konuşan görgü tanıkları, maç öncesinde yaşanan bu olaylar öncesinde gerginliğin körüklenmesinde bazı İspanyol basın kuruluşlarının büyük etki ettiğini ve Rus taraftarları ‘Neo-Naziler’ olarak tanımladığını söyledi.

Sözgelimi Marca spor gazetesi, ‘Rus taraftarlar arasında radikal grupların üyeleri var. Taraflardan bazıları da Avrupa kentlerindeki şiddetli kavgalara karıştırdı’ iddiasında bulundu” ifadelerini kullandı.

Bask’taki en popüler gazetelerden biri olan El Correo da Spartak taraftarlarından ‘radikal’ olarak söz etti.

El Mundo gazetesi de “Spartak taraftarları, takımın yurtdışındaki maçlarında vahşiliğiyle biliniyor. Yaşlı insanlara dahi saldırdıkları Seville’de büyük bir kavga çıkardılar, daha sonra da Slovenya’nın Maribor kentinde olaylara neden oldular” iddiasında bulundu.

La Vanguardia gazetesi de Spartak taraftarlarının militan örgüt gibi hazırlandığını ileri sürdü.