İşletmeler stokçuluğa başladı: Devam ederlerse isimlerini açıklayacağız

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle piyasada stokçuluğa başlandığını açıkladı.

İşletmeler stokçuluğa başladı: Devam ederlerse isimlerini açıklayacağız

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, ekonomik göstergelerdeki kötü gidişata ilişkin açıklamasında AKP’ye destek ilan ederken, piyasada işletmelerin stokçuluğa başladığını duyurdu.

Yılmaz, İSTESOB binasında düzenlediği basın toplantısında, ekonomide yaşanan gelişmeleri yaygın söyleme uygun olarak “saldırı” diye nitelerken “Devletimiz de gerekli bütün önlemleri alarak bu saldırıları bertaraf edecek güçtedir. Tabi burada Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi sanayicinin de tüccarın da elini taşın altına koyması gerekiyor.” dedi.

“İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Yılmaz sözlerinin devamında da “Piyasada eski bir alışkanlığın, kanunen de suç olan stokçuluğun başladığına dair tespitlerimiz var. Kimi işletmeler ve toptancılar son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaları fırsat bilerek ürünlerini satmamakta ve haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır.” açıklamasında bulunurken, “Buradan, ülkemizde yaşanan saldırılar karşısında bu tür yollara tevessül eden kişi ve kurumları uyarıyoruz.” dedi.

Yılmaz, aldıkları duyumlara göre bazı firmaların temel gıda maddeleri ve tekstil ürünlerini stokladığını, bunun devam etmesi durumunda söz konusu firmaların isimlerini açıklayacaklarını sözlerine ekledi.