'IŞİD'in füzecisi' Türkiye sokaklarında atık toplarken 'yakalandı'!

Binlerce Suriyelinin ölümüne yol açan katliamlarda kullanılan füzelere 'başlık' imal eden isim Türkiye'de atık kağıt topluyormuş...

'IŞİD'in füzecisi' Türkiye sokaklarında atık toplarken 'yakalandı'!

Suriye’de IŞİD’e onlarca füze başlığı yaptığı iddia edilen Muhammet El Muhammet Ali, Adana’da atık kağıt toplarken ‘yakalandı’. ‘Ebu Salah’ kod adlı şüphelinin kağıt ve plastik atık toplayarak geçimini sağladığı saptanırken, verdiği ifadeler elini kolunu sallayarak sınırdan Türkiye’ye geçen ve halen ‘yakalanamayan’ cihatçılarla ilgili endişeleri yeniden hatırlattı.

Kent merkezinde atık kağıt toplarken TEM ekiplerince gözaltına alınan Muhammet El Muhammet Ali, Emniyet’teki ilk ifadesinde şunları söyledi:

1.5 YILDA 60 FÜZE BAŞLIĞI YAPTIM

“Asıl mesleğim tornacılıktır. Suriye’de yaşadığım şehri DEAŞ ele geçirince, bütün herkesi bir alanda toplayıp mesleğimizi sordular. Ben de tornacılık yaptığımı söyleyince, füze başlığı yapmamı istediler. İlk başta kabul etmedim, bunun üzerine başıma silah dayadılar. Daha sonra havaya ateş açınca korkup kabul ettim. 1,5 yıl boyunca 60’a yakın füze başlığı yaptım. Namaz kılmayı bilmiyordum, bana öğrettiler. Sakal uzatmayanı, dar pantolon giyeni ‘kafir’ diye öldürmeye başladıkları anda, kaçak yollarla önce Kilis’e, oradan da Adana’ya geldim.”

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhammet El Muhammet Ali, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı