IŞİD, Irak'ta Şii oldukları gerekçesiyle kaçırdığı 8 sivili öldürdü

Irak'ta sivilleri kaçırıp katletmeye devam eden IŞİD, Bağdat, Kerkük ve Kerbela kırsalında Şii oldukları gerekçesiyle kaçırdığı 8 sivili başlarına kurşun sıkarak katletti.

IŞİD, Irak'ta Şii oldukları gerekçesiyle kaçırdığı 8 sivili öldürdü

Irak’ta sivilleri kaçırıp katletmeye devam eden IŞİD, Bağdat, Kerkük ve Kerbela kırsalında Şii oldukları gerekçesiyle kaçırdığı 8 sivili başlarına kurşun sıkarak katletti. Öldürülenler arasında bir Türkmen de bulunuyor.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre IŞİD, 11 gün önce Bağdat-Kerkük yolu ve Kerbela kırsalında Şii oldukları gerekçesiyle kaçırdığı 8 sivili korkunç bir şekilde öldürdü.
Öldürülenler arasında Tuzhurmatu nüfusuna kayıtlı 4 çocuk babası Ümit Mehmet adlı bir Türkmen de bulunuyor.

Örgüt, sivillerin başlarına kurşun sıkıp cesetlerine de patlayıcı maddeler bağlayıp patlattı.

Öldürülenlerin cesetleri Kerkük’ün gündeyindeki Tuzhurmatu kentinin Süleyman Bağ kasabasında, yol üzerinde bulundu.

Örgüt, daha önce yaptığı açıklamada Irak’ta cezaevinde tutuklu bulunan IŞİD üyesi kadın militanların serbest bırakılması karşılığında elindeki sivilleri bırakabileceğini iddia etmişti ancak Irak’lı yetkililer “teröristlerle pazarlık yapmayız” açıklamasında bulunmuştu.

Örgütün elinde tutulan sivillerin aileleri ise Bağdat’ta gösteriler yaparak yakınlarının kurtarılmasını istemişti.

Öldürülen sivillerin Kerbela, Anbar ve Tuzhurmatu nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

Irak’ta elinde kent ve kasaba kalmayan IŞİD, kırsal alanlarda saklanıyor ve zaman zaman kanlı saldırılar yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda örgütün, özellikle de Bağdat’ı kuzeye bağlayan karayolu üzerindeki saldırılarında bir artış olduğu görülüyor.