'İnşaat işçisi kurbanlık koyun değildir'

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, işçiler ile birlikte "İnşaat işçisi kurbanlık koyun değildir" diyerek bir basın açıklaması düzenledi.

'İnşaat işçisi kurbanlık koyun değildir'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB), Ataköy-İkitelli metro hattında Yenibosna ve Çobançeşme metro durakları arasındaki şantiyesinde çalışan yaklaşık 700 işçi, 9 Ağustos’ta hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmıştı. Bayburt Group firmasına bağlı olarak çalışan inşaat işçileri mesai başladığı saatte isimlerin okumasıyla işlerine son verildiğini öğrenmişti.

Bugün Çobançeşme’de bulunan inşaat şantiyesi önünde işçiler bekleyişlerini sürdürürken İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası(İYİ-SEN), işçiler ile birlikte “İnşaat işçisi kurbanlık koyun değildir” diyerek bir basın açıklaması düzenledi.

İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan yaptığı açıklamada, inşaat işçilerinin emek gasplarına, tüm haksızlıklara rağmen koğuşlardan atıldığını, şimdi ise şantiyenin önüne koyulduğunu ifade etti. Tüm emek dostlarını inşaat işçilerine destek olmaya çağıran Öztutan, inşaat işçisi kurbanlık koyun değildir, diyerek inşaat işçilerinin mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.