İnşaat işçilerinden saldırıya yanıt: Irkçılık böler, mücadele birleştirir

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir inşaatın şantiyesinde temizlikçi olarak çalışan iki kardeşe yapılan saldırıya ilişkin İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) bir açıklama yayımladı.

İnşaat işçilerinden saldırıya yanıt: Irkçılık böler, mücadele birleştirir

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir inşaatın şantiyesinde temizlikçi olarak çalışan iki kardeşe yapılan saldırıya ilişkin İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) bir açıklama yayımladı. “Irkçılık böler, mücadele birleştirir” başlıklı açıklamada, işçileri bölen ırkçı ve faşizan siyasi iklimi dağıtacak emekçilerin birliğini kuracak tek gerçek kurtuluş reçetesinin işçilerin örgütlü mücadelesi olduğu vurgulanırken şu ifadeler yer aldı;

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir inşaatın şantiyesinde temizlikçi olarak çalışan iki kardeş dün akşam saatlerinde saldırıya uğradı.

Şantiyede temizlikçi olarak çalışan Hacı Çelik ve İsrafil Çelik kardeşlere yan binadan ‘toz çıkartıyorsunuz’ şeklinde uyarı yapıldı. Bunun üzerine iki kardeş yerleri ve atıkları ıslatarak işlerine devam ettikleri sırada bir grup gelerek ‘Sizi burada istemiyoruz. Zaten Kürtsünüz bizi rahatsız ediyorsunuz’ diyerek inşaat işçilerine saldırdı.

Saldırganlar Hacı Çelik’i 5.kattan aşağıya atmış, İsrafil Çelik’i ise darp etmişlerdir.

Ülkenin her karşında emeği olan inşaat işçileri bu ülkenin gerçek sahipleridir. Hazine arazileri yerli ve yabancı patronlara peşkeş çekilip satılırken ülkenin her yerinde ABD’nin ve NATO’nun üsleri mantar gibi çoğalırken ses çıkarmayanlar bu ülkenin her karışında emeği olan inşaat işçilerine saldırmaktadır.

İnşaat işçilerine dönük bu ırkçı ve faşizan saldırı münferit bir olay değildir. Aksine siyasi iktidarın yarattığı baskı ikliminden cesaret alınıp hareket edilmektedir.

İşçileri bölen ırkçı ve faşizan siyasi iklimi dağıtacak emekçilerin birliğini kuracak tek gerçek kurtuluş reçetesi işçilerin örgütlü mücadelesidir.

Saldırıya uğrayan işçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz, saldırganların derhal yakalanıp cezalandırılmasını talep ediyoruz.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI”