İnce'den NATO'ya bağlılık mesajı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce katıldığı özel bir televizyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce'den NATO'ya bağlılık mesajı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce katıldığı özel bir televizyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimi olası kazanması halinde Türkiye’nin iç ve dış sorunlarıyla ilgili atılacak adımlar konusunda vaatlerini açıklayan İnce’ye programda “Cumhurbaşkanı seçilmeniz durumunda yönümüz Rusya ve Avrasya mı olacak, yoksa NATO ve Batı mı olacak?” sorusu yöneltildi.

İnce ise bu soruya tereddütsüz şekilde “Kesinlikle Batı olacak” yanıtını verdi.

‘İRAN’A SAVAŞ’ SORUSUNA YANIT

İnce, “ABD ‘İran’a savaş açtım’ derse, İran’la da Rusya’yla birlikte bir süreç yürütülüyor. O zaman nasıl tavır alırsınız?” sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi. İnce, böylesi bir durumda “İran’daki dengelere bakacaklarını” söyledi.

“ONARIM SÜRECİ OLACAK”

Bir ‘restorasyon’ süreci başlatacağını söyleyen İnce, “Bir onarım süreci gerekebilir. Onarım sürecinde hesap vermekten kaçılmamalı. Örtülü ödenek için vekillerden oluşan bir komisyon kurulabilir. Sonradan kaldırırsınız belgeleri. Bugün Türkiye’yi yöneten Erdoğan hiç kimseye hesap vermiyor. Bakanların bile yok. Bugün sokağa çıksak bakanların isimlerini sayamazlar. Bakanlar önemsiz artık. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bu yetkileri böyle kullanmayayım, parlementoya dönelim. Komisyonlarda bunu tartışın. Yeni sistemde Meclis’in hiçbir hükmü yok. Meclis yapsın, Cumhurbaşkanı onaylasın. TBMM bir danışma kurulu değildir. İki tane görevi var. Bence en önemli görevi bütçe yapmak. Bu görevini devretti Meclis, bir kişide şu an. Parlamentoda Cumhur İttifakı güçlü olsa dahi bu yetkiyi kullanmayacağım.” dedi.