İnce: Önce CHP'nin genel başkanı olmam lazım

İnce, istifayı düşünen partililere “Sakın yapmayın” diye de seslendi

İnce: Önce CHP'nin genel başkanı olmam lazım

Bir süredir İstanbul Belediye Başkanı adaylığı için adı geçen Muharrem İnce Sözcü gazetesine verdiği ifadelerde “Ben cumhurbaşkanı adayıyım, gündemimde belediye başkanlığı yok” ifadesini kullandı.

‘Kazanamazsam çekilirim’

İnce verdiği röportajda Türkiye’de Başkanlık makamının değil cumhurbaşkanlığı makamının olduğunu belirterek “bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Genel başkanının amacı da cumhurbaşkanı olmaktır. Böyle olmuyorsa bir hata, eksiklik vardır. Ben 51 günlük bir adaylık yaşadım. 51 günde bir şeyleri başarabildik. Ancak amacımıza ulaşamadık. Hazırlanmak için daha uzun süreye ihtiyacımız var. 13 vilayete zaman olmadığı için gidemedim. Beklentimi merak edenlere açıklıyorum: Önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Kazanacağıma yürekten inanıyorum. İddialı söylüyorum: Kazanamazsam çekilirim.” dedi.

‘Önce CHP’nin genel başkanı olmam lazım’

İnce röportajında seçimlerin 5 yıldan daha önce yapılacağını belirterek, “Bu hazırlığı uzun vadede yapabilmem için CHP’nin genel başkanı olup partiyi de buna hazırlamam lazım. Beklentim bu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olacaksa, devam etmelidir görevine. Olmayacaksa koltukta kalmakta ısrar etmesinin bir anlamı yok. Zaman kaybına gerek yok. Benim beklentim cumhurbaşkanı adayı olmak. Onun için parti bana bu görevi verirse kendimi de partiyi de buna hazırlarım. Koltuk derdinde değilim.” ifadesini kullandı.

‘Belediye başkanlığı adaylığı yok’

İnce röportajın devamında bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin telaffuz edilmesine yönelik ise “Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Gündemimde belediye başkanlığı adaylığı yok. Belediye başkan adaylığım diye bir konum yok.” dedi.