'İnce bugün taban hareketi gerçekleştirecek'

CHP'de bugün genel merkez önünde yapılacak eylemin Muharrem İnce tarafından organize edildiği ileri sürüldü.

'İnce bugün taban hareketi gerçekleştirecek'

CHP’de olağanüstü kurultay sürecine ilişkin nihai kararın bugün açıklanması beklenirken, genel merkez binası önünde de “CHP’de İrade” adlı bir grup eylem yapacak.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, konuyla ilgili köşe yazısında, “Muharrem İnce olan biteni eli kolu bağlı olarak seyretmeyecek. Öncelikle bugün CHP Genel Merkezi’ne yönelik bir taban hareketi gerçekleştirmeyi amaçlıyor” diyerek eylemin İnce ekibince organize edileceğine işaret etti.

“Muharrem İnce gitmeyecek ama imza veren birkaç delege yargıya başvuruda bulunacak. CHP’deki imza tartışması karakolluk olacak.” diyen Selvi, “Böylece imza krizi derinleşecek.” yorumu yaptı.

İnce, dün yaptığı son açıklamada parti yönetimine de bir kez daha çağrıda bulunarak “Cumhuriyet Halk Partisi, yaşanan gelişmelerden sonra Kurultay için bir gün bile beklememelidir. Çünkü, kurultayın toplanması kararı artık delegelerin sayısının yeterli olup olmadığı aşamasını çoktan geçmiştir. Sayısal yeterlilik ve siyasal istek, delegelerimizde ve üyelerimizde fazlasıyla mevcuttur” ifadelerini kullanmıştı.