İnce, AKP'li yazarların hedefinde: MİT, emniyet, savcılar göreve

AKP'li yazarlar, dövizdeki dalgalanmayı Muharrem İnce'nin önceden bildiğini öne sürerek savcıları 'göreve davet' etti.

İnce, AKP'li yazarların hedefinde: MİT, emniyet, savcılar göreve

Döviz piyasasında bir ara Dolar/TL kurunu 7 liranın üzerine kadar çıkan dalgalanma, yapılan bir takım müdahalelerin ardından 6 liraya inerken, AKP’li yazarlar yaşanan krizden Muharrem İnce’nin daha önceden haberdar olduğunu öne sürdü, yargıya çağrıda bulundu.

AKP’nin yayın organlarından Akit‘in yazarı Mehtap Yılmaz, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce için MİT, emniyet ve savcıları göreve çağırdı. Yılmaz, seçim kampanyası sırasında İnce’nin “Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 TL olur” dediğini hatırlattı, güvenlik güçlerine “Bilgisini nereden aldığını soracak mısınız?” diyerek çağrıda bulundu.

Yılmaz, “Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 TL olacak jurnalini nereden aldın Muharrem İnce?” başlığıyla yayımlanan yazısında şunları yazdı:

“Sevgili MİT kardeşler! Sevgili emniyet mensupları! Devletin çok kıymetli savcıları! Ceyar Muharrem’e, “Erdoğan kazanırsa dolar 8-10 TL olur” bilgisini nereden aldığını soracak mısınız artık? Sizi vatandaş olarak göreve çağırıyorum, huuuu!”

“İNCE ABD’YLE PAZARLIK YAPTI”

İnce’nin seçim öncesi dönemde dolar/TL kuruyla ilgili sarfettiği sözkonusu sözlerini köşesine bugün yandaş Akşam gazetesinin yazarı Kurtuluş Tayiz de taşıdı. “Sosyal medyada günlerdir Muharrem İnce’nin önce paylaşıp sonra sildiği bir video tartışılıyor.” diyen Tayiz “Görüntülerde İnce’nin “Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak; ben seçilirsem dolar yükselmeyecek” ifadeleri yer alıyor. Tabii, İnce’nin seçim kampanyası sırasında yaptığı bu konuşmayı yeniden paylaştıktan sonra neden silme ihtiyacı duyduğu merak ediliyor?” ifadelerini kullandı.

İnce’nin kapalı kapılar ardında ABD’yle işbirliği yaptığını öne süren Tayiz, “Hani kendisini arayan o Amerikalılar var ya, işte onlar her kimse İnce ile aralarında var olan ilişki iyice deşifre oldu, açığa çıktı.” iddiasında bulundu.