İlerici Kadınlar Derneği büyümeye devam ediyor

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Kartal Temsilciliği 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikle açıldı.

İlerici Kadınlar Derneği büyümeye devam ediyor

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Kartal Temsilciliği 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikle açıldı.

Etkinlik Yağmur Balıkçı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Balıkçı, kadınların, eğitim ve çalışma hakkının elinden alındığının, çalışan kadınlarınsa yoğun mobinge uğradığının altını çizerken, kadınların yaşam hakkının elinden alındığını ve kadın cinayetlerine her gün bir yenisinin daha eklenmeye devam ettiğini söyledi.
Balıkçı, kadınları İKD’de örgütlenmeye çağırarak sözü Kartal İKD temsilcisi Ela Basa’ya bıraktı.

2016’dan beri Kartal İKD olarak yapılan 8 Mart eylemini, panelleri, kahvaltı toplantılarını hatırlatan Basa, aynı zamanda bugün Flormar’da olduğu gibi birçok iş kolunda sendikalaşma sonucu derhal işlerine son verilen işçilerin mücadelesine değinirken, kadın isçilerin en ön saflarda erkek işçilerle omuz omuza mücadelelerini sürdürdüğünü vurgulayarak İKD’nin de bu mücadelelerin yanında olacağının altını çizdi. Önümüzdeki süreçte Kartal temsilciliğinde yapılması planlanan etkinlikleri ilan eden Basa, tüm kadınları İKD’ye üye olmaya ve mücadeleye çağırarak konuşmasını tamamladı.

Ardından İKD GYK adına Genel Sekreter Nuray Yenil söz aldı. “Kadın mücadelesini cinsel kimlik ve cinsiyetçi yaklaşımlara hapseden anlayışların aksine İKD sömürüye karşı eşitlik, gericiliğe karşı aydınlanma, emperyalist sömürüye karşı bağımsızlık mücadelesini başa yazmıştır” dedi Yenil, sözlerine “16 yıllık AKP iktidarının, gerici anlayışını topluma kabul ettirmenin en büyük silahı olarak kadın bedenini kullanmıştır. İki türlü kullanmıştır. Birincisi kadın bedenini türban üzerinden bayraklaştırarak ikincisi kadın bedenini aşağılayarak” diyerek devam ederken konuşmasını, kadınları İKD çatısı altında örgütlenmeye çağırıp, Flormar işçilerini selamlayarak bitirdi.

Etkinlik, Ozan Turhal, Umur Karaca ve Öyküm Karaca’nın seslendirdikleri şarkılarla devam etti.

Etkinliğe katılan kadınların İKD standına ilgisi yoğun olurken, İKD üye formlarının doldurulmasıyla etkinlik sona erdi.