İkisinde de aynı korku: Erdoğan sonrasını iyi düşünmemiz lazım

AKP'li yazar Nagehan Alçı'dan sonra Cem Küçük de CHP'li Dursun Çiçek'in "Başsavcılar siz onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz" sözleri üzerine "uyarıcı" görevini yerine getirdi, "Tayyip Erdoğan sonrasını iyi düşünmemiz lazım" dedi.

İkisinde de aynı korku: Erdoğan sonrasını iyi düşünmemiz lazım

CHP eski milletvekili Dursun Çiçek’in hakkında suç duyurusu yapılmasına neden olan “Başsavcılar siz onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz” sözleri üzerine ‘FETÖ’cülük sicili hayli kabarık olan AKP’li yazar Nagehan Alçı’dan sonra Cem Küçük de en “şahin” sözlerle olayın üzerine gidilmesi gerektiğini yazdı.

Cem Küçük, Türkiye Gazetesi’nde yazdığı “Darbeci Kemalist zihniyet iş başında” başlıklı yazısında, AKP’lilerin yargılanması talebini tıpkı Nagehan Alçı gibi “darbeci zihniyet” olarak nitelerken, “Bu zihniyet şu an bir şey yapacak durumda değil” dedi. Ancak yandaş sözlerinin devamında da Bilal Erdoğan’ın sarfettiği “Tayyip Erdoğan sonrasını iyi düşünmemiz lazım” şeklindeki sözlerini hatırlatarak “Erdoğan sonrası her şeyi deneyebileceklerini” öne sürdü.

Dursun Çiçek’in sözleri sonrası Alçı ve Küçük’ün köşelerini bu konuya ayırması ve bakanlık ile yargıyı olayı “derinlemesine” araştırmaya çağırması dikkat çekiyor. Zira iki yandaşın geçtiğimiz hafta birbirleriyle giriştikleri polemik sırasında -bir kısmını- itiraf ettikleri suçlarının, Dursun Çiçek’in sözleri sonrası gerçek bir yargılama konusu hale gelme ihtimali dahi iki yazarı hem kendileri hem de ‘FETÖ’nün 16 yıllık ortağı AKP için “uyarıcı” işlevi olmaya itiyor.

İşte Küçük’ün yazısında o bölüm:

“Türkiye’de görevli başsavcıların Dursun Çiçek’in açıklamalarına soruşturma başlatması gerekir. Kimmiş bu başsavcılar görelim. Eğer yalansa da Çiçek’in iddiaları yüzüne çarpılmış olur. Ben olsam bu iddiaları ciddiye alır, hukuken gerekeni yapardım.
Bu ülkede Kemalist zihniyet Atatürk adını kullanarak dört kere darbe yaptı. 2007’de e-Muhtıra verildi. Sayısız darbe girişimleri oldu. İnsanların hayatı perişan oldu. Müslümanlar, Kürtler, Aleviler, milliyetçiler vb. bu darbeler yüzünden ağır bedeller ödediler. Hayatları karardı. Ne acıdır ki, darbecilere bu ülkede adam gibi hesap sorulmadı.
28 Şubat’ın sivil ayağı hâlâ utanmadan ortalarda geziyor. Avrupa’da darbe yapan ve girişenler ömürlerini cezaevinde geçirdi. Bizde de öyle olmalı. Darbe yapan, girişimde bulunan kimse cezaevinde çürümelidir.
Ayrıca bu darbeci zihniyete sahip olanlar da “medeni ölü” olmalıdır. Böyleleri anaakım ekranlarda, gazetelerde olamazlar. Dünyanın her yerinde bu kural geçerlidir. 2007 e-Muhtırasına destek verenler içinde bile utanmadan yazı yazanlar var. Bir özrü bile çok görüyorlar.
Bakın işte darbeci Kemalist zihniyet işbaşında. Fırsat bulurlarsa neler yapacaklarını gösteriyorlar. Sinyallerini Dursun Çiçek veriyor. İsmail Saymaz ve Ahmet Yavuz gibiler de 28 Şubat yaşanmamış gibi inkâr suçu işliyorlar.
Bilal Erdoğan Bey geçen sene 5 Mart’ta “Tayyip Erdoğan sonrasını iyi düşünmemiz lazım” demişti. Bilal Bey çok doğru bir tespit yaptı. Şu an bunu düşünen pek yok. Ancak dikkatli olmak lazım. Bu zihniyet şu an bir şey yapacak durumda değil. Erdoğan sonrası her şeyi deneyebilirler.”