İKD'den Nurettin Yıldız açıklaması

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) kadınlara yönelik skandal ifadeler ile gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a yönelik bir açıklama yayınladı.

İKD'den Nurettin Yıldız açıklaması

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın kadınlara yönelik saldırı niteliği taşıyan ifadelerine karşı bir açıklama yayınladı.

Gerici Yıldız kadınlara yönelik “Kadın, bu Avrupalılar gibi çıplak gezinse 60-70 puanlık bir kadın, bir tesettürle 90 puanlık kadın oluyor, yani çekicilik, cazibe açısından… Çıplaklığı para etmiyor, etek giyse para etmiyor, tesettürle para etmeye başlıyor” ifadelerini kullanırken İKD tarafından yapılan açıklamada gerici vakıf ve cemaatlerin derhal kapatılması talep edildi.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından yapılan açıklamanın devamında “Bizler bu çürümüş düzenin tüm saldırılarına karşı laiklikten vazgeçmeyeceğimizi, yaşamımızın her alanına sinmeye çalışan bu yobazlara karşı örgütlü mücadelemizi yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.” denildi.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

GERİCİLER KADIN DÜŞMANLIĞINA DEVAM EDİYOR!

AKP’li yıllarda gücünü arttırarak büyüyen gerici Sosyal Doku Vakfı’nın Başkanı Nurettin Yıldız iktidardan aldığı güç ile kadın düşmanı söylemlerine devam ediyor.

Daha önce çocuk istismarını meşrulaştıran ifadeler ve kadınların yaşamlarına yönelik saldırgan yaklaşımları ile hatırladığımız gerici Nurettin Yıldız’a, açılan davalar ve yapılan suç duyurularına rağmen herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamakta, Yıldız adeta kollanmaktadır.

Son olarak Sosyal Doku Vakfı Başkanı gerici Nurettin Yıldız’ın yaptığı bir konuşmada “Kadın, bu Avrupalılar gibi çıplak gezinse 60-70 puanlık bir kadın, bir tesettürle 90 puanlık kadın oluyor, yani çekicilik, cazibe açısından… Çıplaklığı para etmiyor, etek giyse para etmiyor, tesettürle para etmeye başlıyor” ifadelerini kullandığı basına yansımıştır.

Kadınlara giyimleri ve kuşamları üzerinden birer meta muamelesi yapan Yıldız, kadına karşı kin ve düşmanlığı körükleyen ifadeler kullanarak açık bir şekilde suç işlemektedir.

Biliyoruz ki kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin katlanarak artmasının en önemli nedeni ülkemizde artan gericiliktir.

Gericiliğin toplumsal alanda yaygınlaşması ise kadın hak ve özgürlüklerine yönelik müdahale anlamına gelmektedir.

Bu nedenle yaşam hakkımıza müdahale ederek faaliyet gösteren tüm gerici vakıf ve cemaatler derhal kapatılmadır.
Sosyal Doku Vakfı Başkanı yargılanmalı, gerekli cezai yaptırımlar uygulanmalıdır.

Bizler bu çürümüş düzenin tüm saldırılarına karşı laiklikten vazgeçmeyeceğimizi, yaşamımızın her alanına sinmeye çalışan bu yobazlara karşı örgütlü mücadelemizi yükselteceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ