İKD sıraladı: Çocuk istismarına karşı yapılacaklar belli!

İKD, çocuk istismarını önlemeye yönelik asıl atılması gereken adımları açıkladı.

İKD sıraladı: Çocuk istismarına karşı yapılacaklar belli!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) son günlerde çocuk istismarını önlemeye yönelik hükümetin gündeme getirdiği  “kimyasal hadım” ve idam cezası ile Erdoğan tarafından yeniden başlatılan “zina” tartışmalarına yönelik açıklama yayımladı.

‘Toplumda büyük infial yaratan çocuk istismarı gerçeğini siyasi emellerine dayanak haline getirmek isteyen AKP iktidarı sorunun kaynağını hasıraltı etmektedir. ” denilen açıklamada, hadım yasasının gündeme getirilerek sorunun bireysel sapkınlığa indirgendiği ve idam tartışmalarını açtığı belirtildi.

Açıklamada çocuk istismarı konusu bahanesiyle Erdoğan’ın da “inancımızın gerekleriyle” diyerek bahsettiği şeriat hukukuna atıf yapan açıklamalara tepki gösterilirken, çocuk istismarına karşı öncelikle atılması gereken adımlar sıralandı.

İşte açıklamanın tam metni:

“Çocuk istismarı tartışmalarından idam, hadım ve ”zina” çıkaran iktidar ikiyüzlüdür

Ülkemizde gericilik ile birlikte çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet de artmaktadır. Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı. Kadın cinayetleri, şiddet ve taciz konusunda iktidar istatistik yayınlamaktan yana değil. Bu tablo ortadayken iktidar partisi ve yandaşları çözümü şer’i hukukta aramaktadır.

Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamada çocuk istismarı ve tecavüz suçlularına karşı ‘kimyasal hadım’ cezasının önerilmesi, Cumhurbaşkanı’nın ise fırsattan istifade meseleyi ‘zina’ya bağlaması bir kez daha çocukların ve kadınların hayatlarını daha da karartacak günlere işaret etmektedir.

Çocuk istismarına ve kadına yönelik işlenen suçlara karşı mevcut yasaları işlevsizleştirerek, daha dün çocuklarımızı tecavüzcüleriyle evlendirmek için yasa çıkarmaya çalışanlar, onlarca çocuğumuzun tacizine sahne olan gerici ENSAR’ı aklamak için “bir kereden bir şey olmaz” diyenler, “çocuğun rızası”,”iyi hal, saygın tutum” indirimlerini uygulayanlar, 115 çocuğun doğum yaptığını ortaya çıkaran sağlık emekçisini sürgün edenler, müftülere nikah yetkisi ile boşanmalarda “ara bulucu” uygulamasını getirenler, çocuklara ve kadınlara, şiddet, istismar ve karanlıktan başka bir şey sunamazlar!

Bugün “çocuk istismarına karşı idari tedbir ve yasal düzenlemeler getireceğiz” diyerek maval okuyanlar, ağızlarındaki baklayı çıkarmıştır. Meseleyi zinaya bağlayarak, esas niyetleri olan şer’i hukuk yasalarını gündeme getirmektedirler.

Yapmak istedikleri kamusal ve toplumsal alanı dinci gerici uygulamalar ile yönetmekten, kadınları ve çocukları bu cendereye sıkıştırmaktan başka bir şey değildir.

Bugün çocuk istismarıyla adlarını duyurmuş dernek ve vakıflarla protokoller imzalayanlar,her gün cinsel istismar haberleri ve kadın düşmanı sapkın açıklamalarla gündeme gelen tarikat ve cemaatleri meşrulaştıranlar, çocuklarımızı da bizleri de koruyamaz!

Toplumda büyük infial yaratan çocuk istismarı gerçeğini siyasi emellerine dayanak haline getirmek isteyen AKP iktidarı sorunun kaynağını hasıraltı etmektedir. Hadım yasasını gündeme getirerek sorunu bireysel sapkınlığa indirgemekte, idam tartışmalarını açmaktadır. Zina tartışması açarak aralarında evlilik bağı olmayan herkesin birlikteliğini suç sayan, kıstası kadın için ayrı erkek için ayrı olan şer’i bir hükmü gündeme getirmektedir.

Çocuk istismarı ile mücadele için öncelikli yapılacaklar bellidir.

Çocuk istismarı haberlerinin eksik olmadığı tarikat ve cemaat yurtları , yatılı kuran kursları kapatılmalıdır. Yardıma muhtaç bütün çocuklar devlet koruması altına alınmalıdır.

Yayınladığı fetvalarla 9 yaşında çocuğun evlenebileceği algısı yaratan Diyanet İşleri Başkanlığı ve benzer vaazlar veren gerici kuruluşlar kapatılmalıdır.

Çocuk yaşta evliliklerin fiili olarak önünü açan ve müftülere nikah yetkisi veren yasa iptal edilmelidir.

Çocuk istismarı suçlarında iyi hal indirimlerine son verilmelidir, bu davalarda çocuğun rızası sorgusundan vazgeçilmelidir.

Lise çağında evliliklerin önünü açan düzenlemeler iptal edilmelidir.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışmaya da giren 12 yaş üzeri çocukların evlenebilecekleri algısı yaratan bütün yayınlar, açıklamalar ve uygulamalar yasaklanmalı, sorumlular yargılanmalıdır.

Anayasanın laiklik ilkesini ayaklar altına alanlar işgal ettikleri koltukları terk etmeli, çıkartılan çocuk ve kadın düşmanı yasalar derhal iptal edilmelidir!

Bir kez daha hatırlatıyoruz: Çocukları ve kadınları gerici fetvalarınız ve yasalarınızla karanlığa mahkum etmenize izin vermeyeceğiz.

22.02.2018

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ