İKD Esenler Şubesi'nin "Türkiye'de artan gericilik ve çocuk istismarı" paneline büyük ilgi

İKD Esenler şubesinin düzenlediği panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

İKD Esenler Şubesi'nin

İKD Esenler şubesinin düzenlediği panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de artan gericilik ve çocuk istismarının konuşulduğu panelde Psikolog Prof. Dr. İlkay Kasatura, Av. Selin Nakıpoğlu, ve İKD MYK Üyesi Eğitimci Aydan Güner  konuşmacı  olarak  yer aldı.

Panel Prof. Dr.  İlkay Kasatura’nın sunumuyla başladı. Kasatura konuşmasında; çocuk psikolojisini etkileyen davranış biçimleri  ve ailenin çocuk üzerindeki  etkilerine değindi.

Av. Selin Nakıpoğlu ise Türkiye’de artan gericilik ile beraber çocuk istismarı ve kadına yönelik cinsel şiddetin de sistematik olarak  arttığını  belirterek  çocuk istismarları ile gündeme gelen  tarikat ve vakıfların  yargı ve iktidar tarafından görmezden  gelindiğini ve  istismar mağdurlarını koruyan yasaların AKP iktidarı tarafından uygulanamaz hale getirildiğini  belirtti.

İKD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Güner konuşmasında çocuk istismarlarında eğitim sisteminin  önemine vurgu yaparken ülkenin içinde bulunduğu karanlık tablonun  bireysel değil  toplumsal bir sorun  olduğunu  ve bu tabloyu kadınların bilinçlenerek  örgütlü mücadelesi ile değişeceğini  ifade etti.

Panel, İKD Esenler Şubesi’nin kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü’nde  mücadele etme ve İlerici Kadınlar Derneği’nde örgütlenme çağrısıyla sona erdi.