İhracatçı patronlar keyifli: Şu anda elimizde çok önemli kur avantajı var

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Başkanı İsmail Gülle, döviz kurundaki dalgalanmanın kendileri için "çok önemli avantaj" olduğunu söyledi.

İhracatçı patronlar keyifli: Şu anda elimizde çok önemli kur avantajı var

İhracat yapan firmaların çatı örgütlerinden Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanı İsmail Gülle, döviz kurundaki büyük artışın kendileri için “çok önemli avantaj” olduğunu söyledi.

DÜNYA Gazetesi‘nin aktardığına göre, önce “Çok ciddi dalgalanmalar ihracatın ve ihracatçının lehine olan şeyler değil, bu hem ülkenin hem de ihracatçının zararına. Çünkü fiyat dengesini bozuyor.” diyen Gülle, daha sonra ise “Bu tür kurdaki oynaklıkları tasvip etmiyoruz ama kabul edilen birşey var ki şu anda ihracat için çok önemli kur avantajı var elimizde. Bu avantajı sonuna kadar koruyup daha fazla ihracat yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ağustos ayı ihracatında küçük bir düşüş yaşandığını ancak eylülde güzel bir rakam açıklayacaklarını belirten Güller, “Bu da şu andaki kurun getirdiği avantajların gerçek resmini gösterecek. Kimse moralini bozmasın, biz ihracatçıyız, bize düşen üretmek ve ihracat yapmak. Bu ülkeyi seven ve yatırım yapıp insan çalıştıran bütün sanayicilerin tek hedefi bu olmalı” dedi.