İbrahim Kalın dövizdeki yükselişi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın dövizdeki artışla ilgili "Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye'nin iradesini yıldıramaz" açıklamasını paylaştı.

İbrahim Kalın dövizdeki yükselişi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından dövizdeki artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz” açıklamasını paylaşan Kalın, bir de Erdoğan görseli paylaşarak Erdoğan’ın “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bu millete diz çöktüreceğini zannedenler, bu milleti hiç tanımıyor” sözlerini hatırlattı.

Dolar karşısında dün itibariyle en büyük değer kaybını yaşayan Türk Lirası, bugün de dolar ve euro artışlarıyla değer kaybetmişti. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak Türkiye’nin yeni ekonomi modelini sunduğu toplantısı esnasında 6.37’yi gören dolar, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya paylaşımından hemen sonra da 6.80 seviyesini görmüştü.

İbrahim Kalın’ın 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunduğu açıklaması şöyle: “Hiçbir tehdit, şantaj, operasyon Türkiye’nin iradesini yıldıramaz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘her şey çöktü, bitti’ diyenler yanıldılar. Yine yanılacaklar. Türkiye bu mücadeleyi de kazanacak. Hep birlikte kazanacağız”