Hülya Koçyiğit'e İKD'den açık mektup

İlerici Kadınlar Derneği, son açıklamasıyla Türkiye gerçeklerinden çok uzakta olduğunu bir kez daha gösteren Hülya Koçyiğit'e ithafen çarpıcı bir mektup yayımladı.

Hülya Koçyiğit'e İKD'den açık mektup

İlerici Kadınlar Derneği, AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığını her fırsatta dile getiren, son olarak da “Türkiye’de baskının olmadığını, aksine fazla özgürlük olduğunu” öne süren akıl dışı açıklamalarıyla gündem olan Hülya Koçyiğit’e ithafen açık mektup yayınladı.

İKD mektubunda Koçyiğit’e daha kısa bir süre önce üniversite öğrencisi Helin Nigit’in sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘Erdoğan’a hakaret’ iddiasıyla tutuklanması, yakın dönemde meydana gelen şiddet, taciz ve gerici saldırılar hatırlatılırken, “Bizler, Kurbağalar’ın Elmas’ı, Gelin’in Meryem’i, Susuz Yaz’ın Bahar’ıyız. Bizler, cezaevlerindeki Helinleriz. Siz ise, bizleri her ay onlarca katledenleri meşrulaştıranlardan, sel sularında boğulurken ‘kader’ diyenlerden, cemaat yurtlarında bizleri yakanları tahliye edenlerden, bu düzene karşı olduğumuz için bizleri cezaevlerine tıkanlardansınız Hülya Hanım!” denildi.

Mektubun tamamı şöyle:

“HÜLYA KOÇYİĞİT’E AÇIK MEKTUBUMUZDUR!

Hülya Hanım, geçtiğimiz günlerde“Ülkede baskı yok, aksine herkes fazla özgür” diyerek, özellikle 3. Havaalanı nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunuzu açıkladınız. Üstelik bu ilk “özgürlük” açıklamanız da değil.

Size göre fazla özgür olan ülkemiz tutuklu gazetecilerin sayısının en yüksek olduğu beş ülke arasında. Bu kadar “özgür” bir ülkede sadece 2016’da Cumhurbaşkanına ve devletin organlarına karşı hakaret gerekçesiyle 46 binden fazla işlem yapıldı. 5 bine yakın açılan davaya ek olarak 12-15 yaş arası 102, 15-18 yaş arası 138 çocuk da “işleme tabi tutuldu”.

Bu sayılara her gün yenileri ekleniyor. Daha geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencisi Helin Nigit 2014-2016 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklandı.
O kadar özgürüz ki 2017 yılında 409 kadınımız katledilirken 332 kadınımız cinsel şiddete maruz bırakıldı. Sadece geçtiğimiz ay 28’imiz katledildi.

O kadar özgürüz ki 387 çocuğumuz cinsel istismara uğrarken daha Ocak ayında İstanbul Küçükçekmece’deki bir hastanede 5 ay boyunca, 115 çocuğun hamile olduğunu ortaya çıkaran sağlık emekçisi kardeşimiz o günden beri sürekli sürgün ediliyor.

O kadar özgürüz ki şort giydiğimiz, spor yaptığımız, hatta sokakta yürüdüğümüz için saldırıya uğruyoruz.

O kadar özgürüz ki basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 155. sıradayız.

Bizler, Kurbağalar’ın Elmas’ı, Gelin’in Meryem’i, Susuz Yaz’ın Bahar’ıyız. Bizler, cezaevlerindeki Helinleriz. 

Siz ise, bizleri her ay onlarca katledenleri meşrulaştıranlardan, sel sularında boğulurken kader diyenlerden, cemaat yurtlarında bizleri yakanları tahliye edenlerden, bu düzene karşı olduğumuz için bizleri cezaevlerine tıkanlardansınız Hülya Hanım!

Bu yüzden de bizi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara minnet borcunuzun havaalanı inşaatı olmasına da, bu karanlıktan özgürlük çıkarmanıza da şaşırmıyoruz!

Bu ülkede aklının ve vicdanının sesini dinleyen kadınlar ise eşitlik ve özgürlük için mücadeleye devam ediyor hala..

12.02.2018
İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ”

http://gazetemanifesto.com/2018/02/10/hulya-kocyigit-harikalar-diyarinda-hulya-kocyigit-ulkede-baski-yok/