HDP'li Temelli'den 'Özeleştiri vermeyeceğiz' sözleri üzerine açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'a yönelik "Özeleştiri vermeyeceğiz" ifadesi üzerine yeni bir açıklama yaptı.

HDP'li Temelli'den 'Özeleştiri vermeyeceğiz' sözleri üzerine açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş’ın ‘HDP tatil havasından çıkmalı’ eleştirisine verdiği yanıtta, “Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa kıymetlidir, fakat yöntem yanlış” demiş, “Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Temelli’nin Demirtaş’a yönelik bu sözleri bazı HDP’lilerin tepkisine neden olurken, yanlış anlaşıldığını öne süren Temelli, yazılı açıklama ile izahatta bulundu.

Açıklamasında “Dün bir televizyon kanalında yaptığım konuşma yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir.” diyen Temelli, söz konusu yayında kastının “Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz.” demek olduğunu savundu.

Temelli, “Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerinden biridir Bizler özeleştiriyi, barışı getiremediğimiz için evlatları toprağa düşen annelere vereceğiz. Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kıramadığımız için, zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır. Faşizmin kurumsallaşmasının önüne geçemediğimiz için tüm topluma karşı özeleştiri borcumuz bulunmaktadır. Ortak vatanımıza barışı ve özgürlüğü getiremediğimiz için halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Temelli açıklamasında Demirtaş’ın mektubunu değerlendirdiklerini ve kendisiyle değerlendirmeye devam edeceklerini belirtirken, “Bugüne kadar Sayın Demirtaş ile faşizme karşı omuz omuza birlikte mücadele verdik. Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.