HDP'den Akşener ve Karamollaoğlu'na çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamolloğlu'na "Bugün mutabakat günüdür" diyerek Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etme çağrısı yaptı.

HDP'den Akşener ve Karamollaoğlu'na çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ‘İyi Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ve SP’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamolloğlu’na “Demirtaş’ın çağrısına kulak verin” dedi. Temelli, “Bugün mutabakat günüdür. Bugün demokrasi zemininde mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin. Korkmayın Edirne’ye gidin” çağrısı yaptı.

Seçim çalışmaları kapsamında Batman’ın Kozluk ilçesinde miting düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli şunları söyledi:

“Bütün Cumhurbaşkanı adaylarına, İnce’ye Akşener’e, Karamollaoğlu’na, herkese çağrı yapıyorum. Bugün mutabakat günüdür. Bugün demokrasi zemininde mutabakat günüdür. Demirtaş’ın çağrısına kulak verin. Korkmayın Edirne’ye gidin. Bu protokol üzerinde birlikte çalışın bu halk arkanızda olacaktır. Bu kuru tehditlere pabuç bırakmayın. O vaatlerin hepsi hallolur merak etmeyin, hepsini yapacak gücümüz var. Aslolan demokrasi zemininde buluşmaksa, bu tehditlere rağmen cesur olun. Programınızla gelin. Bu programları ortaklaşalım. Demirtaş’ın çağrısı Türkiye’yedir. Siz de Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayısınız, Türkiye’nin siyaseti üzerinden yol almaya çalışıyorsunuz. Gelin hep birlikte, bu tek adam rejiminden bu diktatöryal heveslerden kurtulalım. Bu çağrıyı buradan yineliyorum. Yoksa Kürt Sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez. Demokrasi sorunu çözülmeden Kürt Sorunu çözülmez.”