Hazinedar: Sülalemde cemaate mensup tek kişi bulamazlar

Görevinden uzaklaştıran CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye binası önünde açıklama yaptı.

Hazinedar: Sülalemde cemaate mensup tek kişi bulamazlar
Görevinden uzaklaştıran CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye binası önünde açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, karara belediye önünde yaptığı bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Hakkındaki ‘FETÖ’ iddiaları ile ilgili olarak “Ailemde ya da sülalemde değil terör örgütü olan bir cemaate herhangi bir cemaate üye bulamazlar” ifadelerini kullanan Hazinedar “İktidarın bu terör örgütünü meşru gördüğü, 17-25 Aralık’tan önce dahi avukat ve iş adamı kimliğimle bu gruplar, terör örgütünün organizasyonuyla minnacık, nokta kadar bir ilişkimiz ne siyaseten, ne ticareten ne sosyal olarak bir iletişimim olmamıştır” dedi.

 

Hazinedar’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Beşiktaş özel bir yer. CHP’nin en yüksek oy aldığı ilçenin belediye başkanıyım. Herkesin gözünün olduğu, herkesin büyük bir iştahla baktığı şehrin başkanıyım. Uzaklaştırılma gerekçem, birtakım yolsuzluk iddialarıyla birlikte 2016 yılından beri hakkımda yürütülen FETÖ/PDY üyeliği suçu iddiasıyla yürütülen soruşturmalardır.

Değil ben, ailemde sülalemde; değil bu darbeci terör örgütü olan cemaate, hiçbir cemaate mensup bir tek kişi bulamazlar. İktidarın bu terör örgütünü meşru gördüğü, 17-25 Aralık’tan önce dahi avukat ve iş adamı kimliğimle bu gruplar, terör örgütünün organizasyonuyla minnacık, nokta kadar bir ilişkimiz ne siyaseten, ne ticareten ne sosyal olarak bir iletişimim olmamıştır. Ailemin de. Bu soruşturma sadece şahsıma yönelik değildir; oğluma, eşime de yönelmiştir. Yurt dışına çıkışları engellenmiştir.