Hasan Cemal’den beklenen hareket: Murat Belge’ye sahip çıktı

'Yetmez ama evet'çi Hasan Cemal, Murat Belge'ye sahip çıktı.

Hasan Cemal’den beklenen hareket: Murat Belge’ye sahip çıktı

AKP’ye uzun süre destek veren isimler, bizzat AKP tarafından ıskartaya çıkmasından sonra çareyi birbirlerine destek olmakta buluyorlar.

Hatırlanacağı üzere döneminin hızlı AKP destekçilerinden olan Murat Belge, Risk Altındaki Akademisyenler Konseyi’ne başvuru yaparak İngiltere’ye kapak atmayı planladığı iddia edilmişti.

Bu iddia sonrasında haklı bir şekilde AKP’ye destek veren liberaller tekrardan gündem olmuş ve bu kişilerin başında gelen Murat Belge’nin, inşa edilmesine katkı sunduğu baskıcı AKP rejiminden kaçmasını eleştirmişti.

Murat Belge’yle birlikte 2010 yılındaki anayasa referandumunda, “Türkiye demokratikleşiyor”, “askeri vesayetten arındırılıyor” diyerek Yetmez ama Evet tutumuna sahip olan Hasan Cemal, son günlerde liberallerin eleştirilmeye başlamasını, Murat Belge’ye sahip çıkarak engel olmaya çalışıyor.

Aynı zamanda liberal yayın çizgisine sahip T24 ve emperyalistler tarafından fonlanan P24 adlı oluşumun Yönetim Kurulu olan Hasan Cemal, Murat Belge’ye yöneltilen eleştirileri, “linç kampanyası” olarak niteleyerek, bunların Murat Belge’ye “vız gelip tırıs gideceğini” ifade etti.

Eleştirileri “linç etmekle” karıştıran Hasan Cemal, “Bu rezil kampanyalar, onu yapanların alnına kapkara utanç damgaları olarak yapışır kalır. Bu böyle biline” demeyi de ihmal etmedi.