Halk Özel Harekâtı kapatıldı

AKP'nin sokak gücü olma iddiasıyla kurulduğu konuşulan 'Halk Özel Harekatı' isimli dernek kapatıldı.

Halk Özel Harekâtı kapatıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gündeme gelen, sokaklarda dolaşan HÖH yazılı araçları ve eli silahlı üyeleriyle AKP’nin milis güçlerinden olduğu yorumları yapılan Halk Özel Harekâtı (HÖH) isimli dernek kapatıldı.

Trabzon merkezli kurulan Halk Özel Harekâtı adlı dernek İstanbul, Ankara başta olmak üzere 22 ilde şube açmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın hakkında inceleme başlattığı dernek geçtiğimiz günlerde ismini ‘15 Temmuz Birliğini ve Beraberliğini Yaşatma Derneği’ olarak değiştirdi.

Adı değiştirilen HÖH’ün Ankara’daki şube binasını da kapatttığı görülmüştü. HÖH ambleminin olduğu şube tabelasının indirildiği daireye ‘kiralık’ ilanı asıldı.

“JÖH VE PÖH’Ü ÇAĞRIŞTIRIYOR KAPATIN”

HÖH Genel Başkanı Fatih Kaya da İçişleri Bakanlığı’ndan kendilerine uyarı geldiğini belirterek, “Derneğimizin isminin Jandarma ve Polis Özel Harekâtı’nı çağrıştırdığını, bunun da kamuoyunda yanlış algılamalara yol açtığı yönünde uyarı yazısı bize gönderildi. Devletimizin zarar görmemesi, farklı tartışmalara yol açmamak adına derneğimiz HÖH’ü ve 46 şubesini kapattık” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/15/manifesto-ozel-akpnin-gayri-resmi-muhafizlari-halk-ozel-harekat/