Halep'te Arap ve Kürt aşiretler Suriye'nin işgaline karşı toplandı

ABD ve müttefiklerinin işgali altındaki Suriye'de, Halep'te bir araya gelen aşiretler meşru yönetime desteklerini bir kez daha ilan etti.

Halep'te Arap ve Kürt aşiretler Suriye'nin işgaline karşı toplandı

Suriye’deki vekalet savaşıyla birlikte emperyalizm destekçi cihatçı çeteler eliyle büyük zararlar verilen, ancak 2016 yılında Suriye ordusunun zafer ilan ederek geri aldığı Halep’te Suriyeli 55 aşiret, dış müdahalelere karşı meşru yönetimlerinin yanında olduğunu ilan etti.

SANA‘nın aktardığına göre, Halep’te gerçekleşen toplantıda yapılan açıklamada aşiretlerin orduya mutlak desteklerini vurgulanırken, Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve içişlerine yönelik herhangi bir müdahaleye karşı tutumlarının altı çizildi.

“ABD, Fransa ve Türkiye Rejiminin Suriye’ye Müdahalesine Cevap” sloganı altında düzenlenen Aşiret ve Kabileler Forumu bitiminde yayınlanan açıklamada; Halep’te bulunan Arap ve Kürt aşiretlerin Suriye ordusu ile aynı safta oldukları vurgulandı.

Beyanda; Türkiye’nin saldırılarına ilaveten başta ABD, Fransa ve daha başka taraflar olmak üzere bu saldırıları destekleyenlere karşı Halepli Arap ve Kürt aşiretlerin Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın komutası altında ordu ile aynı safta oldukları vurgulandı.

Toplantıya katılan aşiretler, Suriye’nin işgaline ve Suriye’nin bölünmesi yönündeki planlara karşı olduklarını duyurdu.

Habere göre toplamda 55 aşiretin katıldığı toplantı, bu yıl yapılan ikinci benzer görüşme oldu.