Hakan Atilla davasında karar açıklandı

Karar öncesi Yargıç Berman ''32 ay hapis cezası vermeyi düşünüyorum. Sanığın tutuklu olduğu süre, cezadan düşürülecek'' dedi.

Hakan Atilla davasında karar açıklandı

ABD’de İran’a yaptırımların delinmesiyle ilgili davadaki tek sanık konumunda olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, 5 suçlamadan mahkum edilmesi sonrası, bugün ceza duruşması yapıldı.

Davanın yargıcı Richard Berman, Atilla’ya 32 ay hapis cezası verdi. Atilla’nın cezasının kalan kısmını Connecticut’taki federal hapishanede geçirecek. Yargıç, Atilla’nın tutuklu geçirdiği 14 ayın ceza süresinden düşüleceğini belirtti.

Berman, Mehmet Hakan Atilla’nın Halkbank’ın üst düzey yöneticisi olarak yapması gerekeni gerçekleştirdiğini, yaptırımları delmek için kurulan düzenden yararlanmadığını söyledi. Atilla’nın, daha çok üstü olan Süleyman Aslan’dan direktif aldığını dile getirdi. Berman, bu durumun Atilla hakkında verilen kararda etkili olduğunu söyledi. Hakim, savcılığın aksine, Atilla’nın planın temel kurucularından olmadığını ve sadece emirleri yerine getirdiğini söyledi.

Bununla birlikte Hakan Atilla’nın 16 Mayıs’a ertelenen ceza duruşması öncesinde Atilla’nın ailesi, komşuları ve arkadaşları tarafından Yargıç Richard Berman’a gönderilen 102 mektup mahkeme kayıtlara geçtiği ortaya çıktı. Berman bu mektuplardan ikisini tamamen okuyarak Atilla’nın saygın, çevresinde sevilen bir kişilik olduğunu söyledi.