HAK-İŞ Genel Başkanı'ndan emperyalistlere: Suriye'ye daha güçlü saldırın, inandırıcı bulalım

AKP'nin yandaşı HAK-İŞ, Suriye'ye yönelik emperyalist saldırıya ilişkin, "Esad hak etti mi derseniz, fazlasıyla hak etti" açıklaması yaptı.

HAK-İŞ Genel Başkanı'ndan emperyalistlere: Suriye'ye daha güçlü saldırın, inandırıcı bulalım

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ‘sendika’ konfederasyonu HAK-İŞ’in Başkanı Mahmut Arslan, ABD-İngiltere ve Fransa güçlerinin Suriye’ye yönelik hava saldırısını doğrudan Esad’ı hedef almaması nedeniyle ‘inandırıcı’ bulmazken, “Bütün bunlara rağmen Esad hak etti mi derseniz, fazlasıyla hak etti” açıklamasında bulundu.

Arslan, bir otelde düzenlenen Hizmet-İş Aksaray Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Rejimine karşı kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle saldırı düzenlendi. Biz, Esad rejiminin bir milyona yakın Suriyeliyi katlettiği dönemlerde sessiz kalan emperyalist ihanet güçlerinin, bir şekilde kamuoyunu rahatlatmak için yaptıkları saldırıları ciddi ve inandırıcı bulmuyoruz. Kesinlikle havadan belli yerlere bomba atarak kamuoyunu rahatlatmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bunların ikiyüzlülüğü, Suriye halkını düşünmeyen yaklaşımlarını samimi bulmuyoruz. Eğer öyle olsaydı, bir milyona yakın Suriyeliyi katleden Esad’dan hesap sorulurdu. Bütün bunlara rağmen Esad hak etti mi derseniz, fazlasıyla hak etti ama bütün bunlar Esad’ı ve arkasındaki güçleri zayıflatmaya, geri çekilmesine yetmeyecek.”