Gökçek'in yerine getirilen Tuna: Aday olunmaz, aday gösterilir

"Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin"

Gökçek'in yerine getirilen Tuna: Aday olunmaz, aday gösterilir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimlerde aday olup olmayacağına ilişkin sorulara “Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin” yanıtını verdi. Tuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Melik Gökçek’in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilmişti.

Mustafa Tuna, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (ESAM) düzenlenen “Dünya Şehircilik Günü ve Başkentin Geleceği” konulu konferansa katıldı. Buradaki konuşmasında, Ankara’nın şehirleşme ve büyüme sürecine değinen Tuna, şehir hayatındaki değişime vurgu yaparak, “Mahalle kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mahallelerimizde şu anda kimse kimseyi tanımıyor. Mahalle kültürü olacak ki insanlar birbirleriyle daha bir sosyal iletişim sağlasın. Bu yok olunca gençlerdeki muhtelif sıkıntılar bundan dolayı oluyor” diye konuştu.

Seçimlerde aday olup olmayacağı sorusunu Tuna, “Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin.” diye cevapladı.

Programa, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan ile diğer davetliler katıldı.