Gerici Mehmet Şevket Eygi coştu: İman elden gidiyor, TV'lerde şeriat propagandası yapılsın

Gericilerin 'bilge'lerinden Mehmet Şevket Eygi, imanın elden gittiğinden yakınarak bir dizi alınması gereken "önlem"leri açıkladı.

Gerici Mehmet Şevket Eygi coştu: İman elden gidiyor, TV'lerde şeriat propagandası yapılsın

İmam hatip okullarında deizm eğiliminin yaygınlaştığı tartışılan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı geride kalırken, Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete‘nin yazarlarından Mehmet Şevket Eygi, “imanın elden gittiği”ni öne sürdü.

“İman elden gidiyor” başlıklı köşe yazısına “Önce şeriat elden gitti” cümlesiyle, Cumhuriyet’in kurulmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Eygi, “Sonra, dinin büyük kısmı elden gitti ve hâlen gitmeye devam ediyor. İşin en vahimi, şu anda nice imanlar elden gidiyor.” dedi.

Eygi, “Hiçbir vicdanlı, şuurlu Müslüman’ın, imanlar elden giderken ilgisiz kalmaya, elinden gelebilecek yardımı esirgemeye hakkı yoktur.” diyerek yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Ümmetin mutlaka ORTAK bir İRŞAD TEBLİĞ DÂVET UYARI AYDINLATMA HİDAYETE ÇAĞIRMA birimi bulunmalıdır.

En az yüz konuda çok faydalı, çok lüzumlu, çok zarurî, çok etkili broşür hazırlanıp yayınlanmalıdır. Bunlar, her defasında birer milyon adet basılmalıdır.

Broşürlerin yanında cep kitapları yayınlanmalıdır. En önemli ve faydalı konularda en az bin çeşit kitap. Çok ucuz fiyat konulmalı, peynir ekmek gibi satılmalı, dağıtılmalıdır.

Güçlü TV kanallarında İman İslam Kur’an Sünnet Şeriat Ümmet hizmetleri ve propagandası yapılmalıdır.”