Gerici Akit yazarından kız çocukları için meslek tavsiyesi: Kız öğrenciler ev ekonomisi, çocuk eğitimi gibi meslekleri öğrensinler

Akit gazetesi yazarı Erkan Kavaklı imam hatip liselerinde verilen eğitimi eleştirdi

Gerici Akit yazarından kız çocukları için meslek tavsiyesi: Kız öğrenciler ev ekonomisi, çocuk eğitimi gibi meslekleri öğrensinler

İmam Hatip okullarında verilen eğitimleri eleştiren gerici Akit gazetesi yazarı Erkan Kavaklı, imam hatip okullarında okuyan öğrencilerin başarısız olmasını mesleki eğitimin yetersizliğine bağlayarak kız öğrenciler için “Ev ekonomisi, çocuk eğitimi, bilgisayarlı muhasebe, güzel sanatlar gibi meslekleri öğrenebilse çok iyi olur” tavsiyesinde bulundu.

Kavaklı yazısının devamında karma eğitim hakkında “Karma eğitimin çıkmaz sokak olduğunu, pedagojik bir ham ölü olduğunu, karaya oturduğunu Almanya ve Amerika’da yapılan araştırmalar ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Erkan Kavaklı’nın yazısının bir bölümü şöyle:

“Bildiğimiz gibi liseler üniversiteye öğrenci hazırlayan veya meslek öğreten okullardır. Üniversite kazanamayacağı ve üniversite okuyamayacağı not ortalamasından belli olan öğrenciler var. Bunların bir kısmı imam hatip liselerine geliyor. Öğrenci buraya 4 yılını veriyor. Üniversite kazanamayacağı notlarından belli olan bu öğrencilere bir meslek öğretilebilmeli. Liselerde 9 saat seçmeli ders var. Birkaç saatte öteki derslerden alınarak haftalık 14-15 saatte öğrenciye bir meslek öğretilebilir.  Mesela kız öğrenciler ev ekonomisi, çocuk eğitimi, bilgisayarlı muhasebe, güzel sanatlar gibi meslekleri öğrenebilse çok iyi olur. Böylece öğrenci hem dini eğitim almış olur hem de bir meslek öğrenir.

Din dersi ilkokul birinci sınıfta başlamalı. Ağaç yaş iken ekilir. Din dersi Almanya’da bile ilkokul birinci sınıfta başlar ve haftada iki saattir. Bizde 4. sınıfta başlıyor. Geç başlatılıyor.”

Yazının tamamı