Gençlik 16 Mart'ı unutmadı

16 Mart 1978'de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde katledilen 7 devrimci öğrenci Beyazıt Meydanı'nda anıldı.

Gençlik 16 Mart'ı unutmadı

Bugün 16 Mart… 40 yıl önce bugün Beyazıt Meydanında 7 devrimci öğrenci katledildi. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde katledilen öğrencileri anmak üzere bugün yine aynı yerde eylem düzenlendi.

Katliamda hayatını kaybeden Hatice Özen, Baki Ekiz, Hamit Akıl, Ahmet Turan Ören, Abdullah Şimşek, Murat Kurt ve Cemil Sönmez’in anıldığı eylem saygı duruşu ve Beyazıt Marşı ile başladı.

Ardından öğrenci temsilcileri ve akademisyenler ile hayatını kaybeden devrimcilerin arkadaşları yaptıkları konuşmalarla katliamın failinin meçhul olmadığını vurguladı. Konuşmalardan sonra bombanın patlatıldığı yere karanfiller bırakıldı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Beyazıt katliamı, sınıf mücadelesinin ve devrimci gençlik hareketinin yükseldiği, emperyalizme karşı mücadelenin güçlendiği bir tarihsel uğrakta gerçekleşmiştir. Sermaye sınıfı tüm saldırı mekanizmalarını devreye sokmuştur. Katliamlar düzenleyerek gençliği, sınıf mücadelesini, emekçi halkı, devrimcileri hedef almış ve sürdürülen mücadelenin önüne set çekmeye çalışmıştır. Hıncımızın ve öfkemizin bilendiği günlerden olan 16 Mart Beyazıt Katliamı’ndan tam 40 yıl sonra, tam da burada, Beyazıt’ta, yitirdiklerimizi anarken onların mücadelelerini sürdürmekten vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. İsyanımız; öfkemiz ve acımız kadar büyük olacaktır. Yaşasın mücadelemiz! Yaşasın devrimci dayanışma!