Fransa'da grev dalgası devam ediyor

Geçen hafta başlayan ve ulaşımın felç olmasına neden olan demiryolu çalışanlarının grevinin yarın ve pazartesi günü artarak devam edeceği belirtildi.

Fransa'da grev dalgası devam ediyor

Geçen hafta başlayan ve ülke genelinde ulaşımın büyük ölçüde aksamasına neden olan demiryolu çalışanlarının grevinin yarın ve pazartesi günü artarak devam edeceği belirtildi.

Fransız Demiryolları İdaresi (SNCF), yarın ve pazartesi günü demiryolu ulaşımının ciddi şekilde aksayacağı bilgisini verildi.

Kademeli grevlerin yarın ve pazartesi günü dışında 13 ve 14 Nisan tarihlerinde de devreye sokulacağı bildirilirken, özellikle okulların dönem tatiline gireceği hatırlatılarak, ulaşımın durma noktasına geleceği belirtildi.

Ülkeyi diğer Avrupa ülkelerine bağlayan uluslararası hatlarda da yoğun katılım olacağı, Fransa’nın Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi komşularıyla demiryolu ulaşımının kesileceği kaydedildi.

SNCF çalışanlarını temsil eden 4 sendika ile Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne arasında dün yapılan pazarlık sonuçsuz kalmış, toplantı sonrası yapılan açıklamada, grevlerin daha da sertleştirilmesi ve süresinin uzatılması kararından bahsedilmişti.

Air France uçuşları iptal

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France çalışanlarının kademeli grevi bugünden itibaren yeniden başladı.
Şirketten yapılan açıklamada, uzun mesafeli uçuşların yüzde 25’i, kısa mesafeli uçuşların yüzde 35’i ve Fransa içi uçuşların da yüzde 30’unun iptal edildiği duyuruldu.

Air France’ın pilotlar, kabin ve yer hizmetleri çalışanlarının üye olduğu 11 sendika tarafından alınan karar gereğince gelecek hafta salı ve çarşamba günleri de greve gidilecek.

Grevin Air France’a günlük yaklaşık 20 milyon avro kayba neden olduğu tahmin edilirken, ücretlere yüzde 6 oranında zam talebinde bulunan emekçiler, geri adım atmayacaklarını ve grev tarihlerini uzatabileceklerini açıkladı.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/22/fransada-emekciler-grevde-3-ay-surecek/