Fethullah Gülen'e yapıldığı iddia edilen malikâneye el konuldu

Bursa'daki 'FETÖ' soruşturmasında, Fethullah Gülen için yaptırıldığı iddiasıyla işadamı S.Ş.'ye ait malikâne el konuldu.

Fethullah Gülen'e yapıldığı iddia edilen malikâneye el konuldu

Bursa’daki ‘FETÖ’ soruşturmasında, Fethullah Gülen için yaptırıldığı iddiasıyla işadamı S.Ş.’ye ait malikâne el konuldu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, Bursalı iş adamı S.Ş.’nin Mudanya ilçesi Çağrışan Mahallesi’ndeki malikânesinin Fetullah Gülen için inşa edildiği öne sürüldü. Malikâneye mahkeme kararıyla el konuldu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gazetede yer alan ‘FETÖ’ye lüks malikâne yapmışlar’ haberi ve ‘FETÖ/PDY’ davasında tutuksuz yargılanan iş adamı S.Ş. hakkında bilgisine başvurulan bir kişinin, “Mudanya Devlet Hastanesi’nden Bademli’ye giderken Çınaraltı Evleri villalarının bitişiğinde, taş duvarlarla çevrili çok büyük bir malikâne var. Orada otomobil satışı yapan bir firmanın sahipleri yaşıyor. Bu şahısların FETÖ’cü olduğunu biliyorum. Fetullah Gülen’in de Türkiye’ye gelince bu malikânede kalacağına dair söylentiler var” ifadesi üzerine soruşturma başlattı.

Bu kapsamda, Gülen için yaptırıldığı iddiasıyla malikaneye el konuldu. Başsavcılığın talebi üzerine, Bursa 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, Mudanya ilçesindeki malikâneye, üçüncü kişilere satılması ve devrinin önlenmesi amacıyla, tedbiren el konulmasını kararlaştırdı.​