Ferrero Trabzon'daki fındık fabrikasını kapattı, 300 işçi işsiz kaldı

Trabzon'da yaklaşık 300 işçinin çalıştığı, İtalyan Ferrero'ya ait fındık fabrikası kapatıldı.

Ferrero Trabzon'daki fındık fabrikasını kapattı, 300 işçi işsiz kaldı

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Esiroğlu Mahallesinde bulunan, Ferrero’ya ait fındık fabrikası “üretim sisteminde değişiklik” bahanesiyle kapatıldı. Fabrikada çalışan 300 işçi bir anda işsiz kaldı.

Trabzon yereline yayın yapan Haber61‘in haberine göre, kapanma kararı ile ilgili olarak mahalle muhtarı Temel Aydın, “Mahallemizde fabrika kapatıldı. 300 çalışan işsiz kaldı” diyerek isyan etti. Aydın, “Esiroğlumuzda bulunan fındık fabrikamız kapatıldı. Yaklaşık 300 kişi çalışıyordu. Esiroğlu halkı olarak kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz. Yetkililerden ve devlet büyüklerimizden olaya el atmalarını diliyor ve istiyoruz” dedi.

Şirketten yapılan açıklamada ise, tesislerdeki bazı aktivitelerin askıya alındığı belirtilerek, “Bundan sonraki aşamada ise tüm üretim tesislerimizde Türk fındık sektöründe daha yüksek kalitede üretim ve daha yenilikçi üretimi destekleyecek bazı değişiklik ve gelişmeler yapılacaktır. Bunun gerçekleşebilmesi için üretim tesislerimizdeki bazı aktiviteler ise askıya alınacaktır. Bu bağlamda çalışanlarımıza yönelik her türlü tedbiri almakta ve yerel uygulamaların ötesinde davranmaktayız. Bu girişim Ferrero Fındık’ın Türkiye’ye ve Türk fındığının yetiştiği bölgelere olan bağlılığını teyit eder niteliktedir” ifadelerine yer verildi.