Fatih Portakal'dan AKP'lilere 'öğrenci andı' çağrısı: Bekleyin önce Sayın Cumhurbaşkanı konuşsun

Danıştay 8. dairesi tarafından öğrenci andının ilkokullarda okunma zorunluluğunu kaldıran yönetmelik hükmüne iptal kararı gelmişti.

Fatih Portakal'dan AKP'lilere 'öğrenci andı' çağrısı: Bekleyin önce Sayın Cumhurbaşkanı konuşsun

Danıştay 8. dairesi tarafından öğrenci andının ilkokullarda okunma zorunluluğunu kaldıran yönetmelik hükmüne iptal kararı gelmişti. Karara yönelik tartışmalar sürüyor.

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’da söz konusu tartışmalara katılarak “Çözüm süreci 28 Aralık 2012’de başladı. 10 ay sonra ise Andımız kaldırıldı. Dağlardan ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazıları kaldırıldı. Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ifadeleri kaldırıldı. Atatürk’ün ismi kaldırıldı. 2013’te iktidar partisi bunlara yönelmişti.” ifadelerinde bulundu.

Danıştay’ın kararına tepki gösteren AKP’li Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e eleştiren Portakal, “Bekir Bozdağ gibi, Abdulhamit Gül gibi isimlerin Andımız’ı kabul edememesinin sebebinin siyasi genlerine uymamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

‘Önce sayın cumhurbaşkanı konuşsun’

Portakal, karara tepki gösteren AKP’lilere seslenerek “Bence Bekir Bey de Adalet Bakanı Gül de erken konuştular. Bir bekleyin, Sayın Cumhurbaşkanı, sayın partili cumhurbaşkanı bir konuşsun, ondan sonra andımız konusunda ne diyeceğinize karar verirsiniz” dedi.