Fatih Altaylı: AK Parti anketlerde hiç olmadığı kadar geride görünüyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, siyasilere danışmanlık yaptığını söylediği eski bir meslektaşının kendisine "AK parti anketlerde hiç olmadığı kadar geride görünüyor. Bu da partide rahatsızlık yaratıyor. " dediğini aktardı.

Fatih Altaylı: AK Parti anketlerde hiç olmadığı kadar geride görünüyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, şimdilerde siyasilere danışmanlık yapan eski bir meslektaşının kendisine Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere dair kulis bilgileri verdiğini, buna göre AKP’nin anketlerde geçmiş seçimlere nazaran hiç olmadığı kadar geride olduğunu söylediğini belirtti.

Altaylı yazısının ilgili bölümüne “Aşağıda yazacağım bilgiler bana ait değil.” diyerek başlayıp danışman meslektaşının değerlendirmelerini paylaştı.

Buna göre AKP’nin İstanbul’da Binali Yıldırım’ın aday gösterileceğinin kesinlik kazandığı ancak Süleyman Soylu için de çok küçük bir ihtimalin olduğu konuşulurken, CHP’nin ise Muharrem İnce’yi aday göstermeyeceği kesinleşti. CHP’nin ‘İyi Parti’ ile ortak aday gösterme çalışmaları olduğu ancak bunun CHP’ye oy verecek HDP seçmenini rahatsız edebileceği belirtiliyor.

“MANSUR YAVAŞ AKP’YE ÇOK SICAK BAKIYORDU”

Ankara’da Mansur Yavaş’ın ‘İyi Parti ile birlikte üzerinde anlaştıkları aday olabilirceği, Muharrem İnce için ise ‘İyi Parti’nin “İnce adayınız olursa bizden destek beklemeyin” mesajı gönderdiği belirtildi. Öte yandan Mansur Yavaş’ın AKP’ye de sıcak baktığı ancak Melih Gökçek etkisiyle bunun olmadığı iddia edildi.

Başkentte AKP’nin adaylığı ile ilgili kesin olmamakla birlikte ibrenin Mehmet Özhaseki’ye kaydığı ifade ediliyor.

Altaylı yazısı yazısının sonunda ise gazeteci kaynağının seçimle ilgili genel değerlendirmelerini şu ifadelerle paylaştı:

“Eski gazeteci dostum “AK parti anketlerde hiç olmadığı kadar geride görünüyor. Bu da partide rahatsızlık yaratıyor. Her ne kadar kriz yatıştırıldı dense de, vatandaşın faturalarına yansıyan bir gerçek var ve bu iktidar aleyhine çalışıyor. AK Parti’nin memnuniyetsiz seçmeninin ya sandığa gitmeyeceği, gidenlerin de MHP’ye kayması ihtimalinden söz ediliyor. Sürprizlere gebe bir seçim. Cumhurbaşkanı büyük kentlerde ağırlığı koyarak bazı yerlerde durumu kurtarabilir ama herkes için zor bir seçim olacak” diyor.”