Eski emniyet müdür yardımcısına 'FETÖ'den 40 yıl hapis

'FETÖ' davaları kapsamında eski Konya ve Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski emniyet müdür yardımcısına 'FETÖ'den 40 yıl hapis

‘FETÖ’ davaları kapsamında eski Konya ve Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürmekte olan davada eski Konya ve Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün’ün de aralarında bulunduğu 14 sanığa 1 yıl 8 ay ile 40 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi, 37 sanık beraat etti.

Mahkemede, savcının mütalaasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Atayün’ün savunması: gurur duyuyorum

Sanıklardan  Anadolu Atayün, savunmasında “Ne beraatimi isteyeceğim ne de tahliyemi. Görevimi yaptığımdan dolayı bana ne ceza verecekseniz verin. Bir İslam aliminin adıyla anılmaktan gurur duyuyorum. Başka da bir diyeceğim yoktur.” ifadelerini kullandı.

37 sanık beraat etti

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Anadolu Atayün’e “örgüt üyeliği”, “soruşturma sürecinin ihlali”, “resmi belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 40 yıl 6 ay, İrfan Kaplan ve Mustafa Burak Açıl’a 10 yıl 6’şar ay, Arif Aykut’a 8 yıl 9 ay, Kerim Doğan’a 20 yıl, Bektaş Yıldırım’a 7 yıl 6 ay, Hasan Çelik’e 9 yıl hapis cezası verdi, Bektaş Yıldırım’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine hükmetti.

Tutuksuz sanıklardan avukat Memduh Oğuz’u, ülke genelindeki vatandaşların verilerini toplamaktan dolayı “gizliliği ihlal”den 3 yıl hapis cezasına çarptırarak dosyasının 6. Ağır Ceza Mahkemesine tefrikine karar veren heyet, tutuksuz yargılanan Harun Yaldız’ı 10 yıl 6 ay, Mehmet Özmen’i 14 yıl, Samet Özcan’ı 16 yıl, Serkan Öz’ü 5 yıl 10 ay, Yücel Özaşık’ı 18 yıl 6 ay ve Ali Osman Akyüz’ü 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti, tutuksuz 37 sanığın beraatine karar verildi.