Eşini 9 yerinden bıçaklayan kocanın savunması: Yuvamı kurtarmak istedim

Boşanma aşamasındaki eşi Sevim Tekin'i 9 yerinden bıçaklayarak, yaralayan Umut Tekin'in davası Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Eşini 9 yerinden bıçaklayan kocanın savunması: Yuvamı kurtarmak istedim

Boşanma aşamasındaki eşi Sevim Tekin’i 9 yerinden bıçaklayarak, yaralayan Umut Tekin’in davası Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Tekin savunmasında “Amacım yuvamı kurtarmaktı” dedi.

Geçen yıl Ekim ayında Bolu’da gerçekleşen olayda, Umut Tekin, boşanma aşamasında olduğu eşi Sevim Tekin’i sokak ortasında “Seni yaşatmayacağım” diyerek  9 yerinden bıçakladı. Olay sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Umut Tekin hakkında, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yargılamasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndebaşlanan Tekin hakim karşısına çıkarıldı. Tekin duruşmada verdiği savunmasında “Amacım, eşimi öldürmek ya da yaralamak değildi. Amacım, yuvamı kurtarmaktı. Eşimde böbrek büyümesi hastalığı vardı. Onun için her şeyi yaptım. Ankara’da hastaneye yattığında tüm mal varlığım ile destek olmaya çalıştım. Yaşadığımız maddi sıkıntılar yüzünden benden boşanmak istediğini söylemişti. Ben de kabul etmek zorunda kaldım” dedi.

Tekin ifadesinde olay anını “Psikolojik tedavi görüyordum ve ilaç alıyordum. Eşimin yanına giderek bu konuyu konuşmak istedim. Çocuğumu görmek için evden çıkacağını biliyordum. Ben de kapısının önünde bekledim. Çıkınca yanına gidip konuşmak istediğimi söyledim. O da konuşmak istemediğini söyleyip, beni itti ardından da hakaret etti. Ondan sonra olanları doğru düzgün hatırlamıyorum. Evime döndüğümde bir polis tanıdığıma olanları anlatıp, beni polise götürmesini söyledim. Gidip, teslim oldum. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım” sözleriyle anlattı.

‘Umut Tekin evliliğimiz boyunca şiddet uyguladı’

Sanığın ardından söz verilen mağdur Sevim Tekin, evliliği boyunca eşinin, kendisi ile çocuklarına şiddet uyguladığını ve hala boşanamadıklarını söyledi. Tekin, “Biz hala boşanamadık. Bir an önce boşanmak istiyorum. Evliliğimiz süresi boyunca bana ve çocuklarıma şiddet uyguluyordu. Olay günü ben çocuğuma öğle vakti yemek götürmek için çıktım. Evden çıkarken zaten onun kaldırımda oturduğunu fark ettim. Bana ‘Yanıma gel’ dedi. Akrabaları daha önceden beni arayarak, ‘Seni öldürecekmiş, tek dolaşma’ diyerek uyarmıştı ama ben onun bunu yapmayacağını düşünmüyordum. Önüme geçti ve kolumdan tuttu. Bana ‘Seni öldürmeye geldim, seni yaşatmayacağım’ deyip, bıçağı karnıma sapladı. Ben yere düştüm ve 8 darbe daha aldım. Karaciğerim parçalandı ve akciğerim söndü. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Duruşma, yeni tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.