'Esad ile Rus yetkililer, teröristlerin nihai olarak imhasını konuşmak üzere görüştü'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Şam'da Moskova yönetiminden üst düzey yetkililerle bir araya geldiği görüşmede tarafların teröristlerin nihai olarak yok edilmesi konusunda taahhütleştiği belirtiliyor.

'Esad ile Rus yetkililer, teröristlerin nihai olarak imhasını konuşmak üzere görüştü'

Rusya ile Türkiye arasında Soçi’de varılan İdlib mutabakatında cihatçılara ağır silahlarıyla birlikte tampon bölgeden çıkmaları için verilen süre 15 Ekim itibariyle dolmasına rağmen militanlar çekilmezken, Moskova ile Suriye yönetimi arasında Şam’da önemli bir görüşme yapıldığı öğrenildi.

Russia Today‘ın Rus Dışişleri yetkililerine dayandırdığı habere göre, Rus heyeti, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam’da, savaşın yol açtığı ülkedeki durumu ve terörle mücadele konusunu görüşmek üzere bir araya geldi. Cuma günü yapılan toplantıda Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr LavrentyevAlexander Lavrentyev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin ve Savunma Bakanlığı yetkilileri yer aldı.

Suriye’deki durumla ilgili bütün konuların ele alındığı belirtilen toplantıyla ilgili Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamada, tüm Suriyelilerin çıkarları doğrultusunda uzun vadeli bir siyasi çözüme doğru istikrarlı bir ilerleme sağlanması ve teröristlerin varlığının nihai olarak yok edilmesi yönünde kesin bir taahhüt verildiğinin belirtilmesi dikkat çekti.