Ertuğrul Özkök’ten 68 kuşağına: Devrimciler beni istemedi, 68 tüm kötülüklerin başlangıcıydı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugün yayımlanan köşe yazısında 68 kuşağını hedef aldı...

Ertuğrul Özkök’ten 68 kuşağına: Devrimciler beni istemedi, 68 tüm kötülüklerin başlangıcıydı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugün yayımlanan köşe yazısında 68 kuşağını hedef aldı.

Cüneyt Akalın’ın “Düşler ve Gerçekler: 50. Yılında Dünya’da ve Türkiye’de 68” adlı bu yıl çıkan kitabının ikinci baskısında Ertuğrul Özkök’e ilişkin söylediği sözlere Özkök’ten açıklama geldi.

Kitabın giriş bölümünde yer alan Özkök’e ilişkin bölümde “1968’de olayların içinde yer almamaya özen gösteren kimileri daha sonra buna övgüler düzdüler. Kusura bakmasın ama öğrenci derneğinde görev yapmama ve Siyasal yurdunda kalmama rağmen Ertuğrul Özkök’ü hatırlamıyorum. Basın Yayın Yüksekokulu’ndan arkadaşlar da hatırlamıyoruz dediler”  ifadeleri yer almaktaydı.

Ertuğrul Özkök ise “O kantine gelseydim dayak yiyecektim, işte o yüzden görmedin beni” başlıklı köşe yazısında bu sözlere tepki göstererek 68 kuşağına “kötülüklerin başlangıcıydı” hakaretinde bulundu.

Neden o dönemde Akalın ve arkadaşları tarafından görülmediğini ise “kantindeki devrimci arkadaşların bana ‘Buraya gelmesin döveriz’ diye haber gönderdi” sözleriyle açıkladı.

O dönemde kendisini Mick Jagger zannettiği için saçlarının çok uzun olduğunu ve bu yüzden istenmediğini iddia eden Özkök, TİP’e yakın olduğu ve bu yüzden Deniz Gezmişlerle Mahir Çayanlarla yolunun kesişmediği savunmasını yaptı.

Özkök 68 kuşağı için “o döneme meşruiyetini kaybettirenler işçi partililer değil, dağlara çıkanlar, çocuk kaçıranlardı” sözlerine yer verirlen “Türkiye’nin 68’ini kötülüklerin başlama yılı olarak eleştirdim” diye de ekledi.