Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan canlı yayında istifasını açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan canlı yayında istifasını açıkladı. Paşinyan katıldığı televizyon programında Bugün Ermenistan Başbakanlığı görevinden istifa ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Muhalif partilerin bir araya gelerek erken seçimi engelleyen kararı kabul etmesi üzerine Paşinyan parlamentonun dağılması ve erken seçimin önünün açılması için  istifasını vereceğini açıklamıştı.

Paşinyan’ın istifa etmesi nedeniyle yeni başbakanın seçilmesi için parlamentoda seçim yapılması gerekiyor. Eğer hiçbir parti aday çıkaramazsa erken seçime gidilecek.

Herhangi bir partinin başbakan adayı çıkarması halinde, Paşinyan taraftarlarının eylem yapması bekleniyor.

Yasalara göre, parlamentoda yapılan seçimde ilk turda başbakan seçilmezse, 7 gün sonra ikinci tur seçim yapılıyor. İkinci tura milletvekillerinin en az 3’te 1’nin gösterdiği adaylar katılabiliyor. Bu turda da başbakan seçilemez ise parlamento dağılıyor ve ülkede erken seçime gidiliyor.

Milletvekili seçimleri, parlamento dağıldıktan en erken 30, en geç 45 gün sonra yapılıyor.  Yeni parlamentonun oluşturulmasına kadar geçici başbakan ve hükümet görevlerine devam ediyor.