Erdoğan'ın 'uçan saray'ının rotası da satın alma hikayesi kadar karışık çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Katar’dan gelen VIP uçak tartışmaları da beraberinde getirdi. Havuz medyası ‘uçan saray’ için hediye derken, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, uçağın satın alındığını iddia etti. Uçağın alım hikayesi kadar Türkiye’ye geliş günü olan 11 Eylül’deki Basel’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım rotası da dikkatleri çekti. Flightradar24 isimli uçuş rotalarını gösteren sitede... View Article

Erdoğan'ın 'uçan saray'ının rotası da satın alma hikayesi kadar karışık çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Katar’dan gelen VIP uçak tartışmaları da beraberinde getirdi. Havuz medyası ‘uçan saray’ için hediye derken, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, uçağın satın alındığını iddia etti.

Uçağın alım hikayesi kadar Türkiye’ye geliş günü olan 11 Eylül’deki Basel’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım rotası da dikkatleri çekti. Flightradar24 isimli uçuş rotalarını gösteren sitede ‘uçan saray’ Fransa üzerinden önce İspanya’ya uğruyor, ardından ise açık denizde U dönüşü yaparak Almanya üzerinden İstanbul’a ulaşıyor.

Erdoğan’a yeni alınan uçağın haberlerinin çıkmasının ardından, AKP medyası, uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan’a hediye edildiğini, satın alınmadığını iddia etmiş, CHP’li Taşcıer ise 400 milyon dolar değeri olduğu söylenen uçakla ilgili “Katar Emiri’nin satış için yetkilendirdiği İsviçre merkezli firmaya ulaştık. Satış yetkilisi B747-8 model uçağın satıldığını teyit etti. Ayrıca sitelerinde uçağın satıldığı bilgisi de var. Şirket satıldı diyor, yandaşlar hediye diyor?” ifadelerini kullanmıştı.

Uçağın satın alma işlemi olarak açıklanan 9 Eylül’den önce ise, 8 Eylül’de Moskova’dan uçuş yaptığı ancak varış yerinin açıklanmadığı görülen sitede, 11 Eylül günü kullandığı rota, uçağın alış hikayesi kadar karışıktı.

İşte ‘uçan saray’ın Türkiye’ye getirilişinde kullanılan ilginç rota (rotayı izlemek için görsele tıklayınız…) :