"Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim?"

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışı bir gazetecinin kabine değişikliği iddialarına ilişkin sorduğu soruya, "Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim" diye cevap verdi.

Basın mensuplarının AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliği ile ilgili Fransa ziyareti öncesi yaptığı açıklamayı sorması üzerine Başbakan Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim. Olmayan şeyin nesini öngöreyim” şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, kabine değişikliği tartışmalarına ilişkin, “Olmayan şeyin nesini öngöreyim” dedi. 2019 seçimlerinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, “Kim ne karar verecek, hangi yönde gidecek. O kararı verecek olanlara aittir, biz kimse hakkında şöyle olacakmış, böyle olacakmış, geleceğe yönelik tahmin yürütmek konumunda değiliz. Biz, ülkeyi yönetiyoruz. 2019’da seçim olacak, herkes meydana çıkacak. ‘Ben varım’ diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu kadar basit. Bu, herkes için geçerlidir. Dolayısıyla Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Bizim arzumuz, Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle, davamızla ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda ‘bir tarafmış’ gibi acı bir şekilde değerlendirmeler yapmasını tasvip etmeyiz. Arzumuz, bu davanın bir ferdi olarak ve iyi günde, zor günde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak görüş ve fikirlerini yine partinin başarısı için her zaman bizlerle paylaşmasıdır, bundan da memnuniyet duyarız” açıklamasında bulundu.